سمانه اسلامی ورکی
یکی از چالشهای عمدهای که کشاورزان این مناطق با آن روبهرو هستند، کمبود کود شیمیایی، به ویژه برای شالیکاران است. با توجه به اهمیت کودهای شیمیایی در افزایش عملکرد کشاورزی، دولت اقدامات زیادی برای رفع این مشکل انجام داده است.
کمبود کود شیمیایی و تأمین آن
معاون زراعت وزیر جهادکشاورزی گفت: با تلاش دولت کمبود کودهای شیمیایی برای شالیکاران خطه شمال یعنی مازندران و گیلان برای ۴۰۰ هزار هکتار زمین که سهم ۸۰ درصدی تولید برنج کشور را دارند، تامین و در حال توزیع است.
علیرضا مهاجر در آیین نخستین نشاکاری مکانیزه برنج مازندران در روستای پایین لموک قایمشهر به اهمیت استفاده از سه نوع کود شیمیایی اوره، فسفات و پتاسیم در شالیکاری اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه دولت در این نوع کودها بیشترین یارانه حمایتی را با هدف کاهش هزینه تولید برنج و افزایش میزان تولید متقبل می شود، اما کشاورزان به درستی از این کودها استفاده نمی کنند.
وی با اظهار این که دولت به ازای هر کیسه ۵۰ کیلویی کود های پتاسیم و فسفر تا ۴۰ میلیون ریال یارانه پرداخت می کند، ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد که زمین های شالیزاری خطه شمال به خصوص مازندران تا ۹۰ درصد نیازمند کود فسفاته و تا ۷۵ درصد به کود پتاسیم است.
این مقام مسوول از شالیکاران خطه شمال خواست تا طبق آزمایش خاک نسبت به کود دهی زمین اقدام به موقع انجام بدهند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی: کمبود کود شیمیایی برای شالیکاران مازندران و گیلان رفع شد
معاون زراعت وزیر جهادکشاورزی به مشکلات کاهش بارش و خشکسالی در فعالیت کشاورزی کشور اشاره کرد و توضیح داد: طبق بررسیهای انجام شده و بر اساس آمار هواشناسی به جز مازندران در بقیه استان های کشور با کاهش محسوس میزان بارندگی مواجه هستیم.
مکانیزاسیون کشاورزی در شمال کشور
کشاورزی سنتی به ویژه در زمینه برنجکاری یکی از ویژگیهای بارز کشاورزی در استانهای شمالی کشور بود. با این حال، در دو دهه اخیر شاهد تغییرات عمدهای در این بخش بودهایم. معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی اشاره کرد که ۷۰ درصد از نشاکاریها در شمال کشور به صورت مکانیزه انجام میشود و ۹۵ درصد از برداشت برنج نیز با استفاده از کمباینهای مخصوص انجام میشود. این روند نشاندهنده پیشرفتهای قابل توجه در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی است که به طور مستقیم بر افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید تأثیر میگذارد.
مکانیزاسیون کشاورزی باعث کاهش نیروی کار دستی و افزایش سرعت انجام عملیات کشاورزی میشود. در نتیجه، کشاورزان میتوانند در زمان کوتاهتری محصول بیشتری تولید کنند و در نهایت درآمد بیشتری داشته باشند. علاوه بر این، کاهش هزینههای تولید از جمله کاهش هزینه نیروی انسانی و افزایش دقت در انجام عملیات کشاورزی، از دیگر مزایای مکانیزاسیون است.
- نویسنده : سمانه اسلامی