اخطار شدید استاندار به خبازان
اخطار شدید استاندار به خبازان
یوسف نوری استاندار مازندران اظهار کرد: کیفیت نان خبازان در شهرهای مختلف استان باید افزایش یابد و در این بخش نظارت ها تشدید خواهد شد.

به گزارش ملکان:سرویس اجتماعی – سمانه اسلامی

نان قوت غالب است و در فرهنگ ایرانی ۴۰ تا ۴۵‌درصد انرژی روزانه هر فرد را طی  ۲/۵ وعده غذایی تأمین می‌کند و به دلیل اهمیت و تأثیرات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، بهداشتی و تغذیه‌ای آن در جامعه به عنوان یک کالای راهبردی در جایگاه نخست امنیت غذایی قرار دارد که پرداخت یارانه به آن را نباید در قالب زیان مالی دولت دید، زیرا تأمین امنیت غذایی کشور تضمین‌کننده امنیت ملی آن به شمار می‌رود، اما در حالی که دولت سعی در کمک به معیشت مردم دارد، برخی از یارانه تخصیص داده‌شده سوءاستفاده می‌کنند و به دنبال سود بیشتر از این بستر هستند. نان بخش اصلی غذای روزانه در بسیاری از کشور‌ها است و به دلیل هزینه ارزان، تهیه آسان، طعم مطبوع و ارزش غذایی بالا به عنوان منبع انرژی، پروتئین و فیبر، همچنان پرمصرف‌ترین غذا برای بسیاری از جمعیت‌ها است.

موضوع کیفیت نان که یکی از کالاهای اساسی در سبد غذایی مردم محسوب می‌شود یکی از چالش‌های ادامه‌داری است که برخلاف نظارت‌ها در این باره هنوز هم در حد معضل باقی مانده است. مدتهاست بیشتر مردم از بی‌کیفیت بودن نان گلایه‌مندند، البته برخی از خبازان هم عنوان می‌کنند پخت نان برای نانوایان سود ندارد چرا که هزینه‌های تولید و افزایش اجاره‌بها موجب شده است که بر کیفیت کار آنان تاثیر بگذارد.

مردم از کیفیت نان می‌نالند و خبازی‌ها از کیفیت پایین آرد و کارخانجات آرد سازی، اما آیا می‌توان علت کیفیت پایین نان را به یک عامل مشخص ربط داد؟ این درحالیست که به دلیل کیفیت پایین نان همچنان بخش عمده‌ای از آن روانه نان خشکی‌ها می‌شود و تنور ضایعاتی‌ها را داغ نگه داشته است.

نان که  بخش اصلی غذای روزانه ما را تشکیل می‌دهد که باید فکری به حال کیفیت آن شود. بعضی روزها نان خشک و سوخته به دست مردم می‌دهند که نیمی از آن‌ها دور ریز می‌شود.  گاهی نانواها مقصر کیفیت پایین نان نیستند بلکه مدت زمان پخت و مواد اولیه ای چون آرد در پخت نان نیز تأثیر گذار است که باید این دو مسئله را در پخت نان توجه مورد توجه واقع شود. در حال حاضر افزایش جمعیت و زندگی ماشینی باعث شده که مردم زمان کمتری را برای خرید نان اختصاص دهند و همین امر باعث می‌شود که نانوا؛ برای آنکه جوابگوی نیاز مردم باشد نان را با شعله بیشتر پخت کند و این امر باعث می‌شود که کیفیت پایین‌تری نان را در اختیار مردم قرار دهد.

با نانوایان متخلف برخورد می‌شود

فرماندار بابل با انتقاد از وضعیت کیفیت نان، پخت زودهنگام و تعطیلی نانوایی ها در این شهرستان ضمن هشدار به نانوایی داران از آنها خواست در ارائه نان با کیفیت به مردم اهتمام بیشتری داشته باشند.

علی پیرفلک در نشست شورای اداری شهرستان بابل اظهار کرد: ۸۰۰ نانوایی در سطح شهرستان بابل فعالیت می کنند که اگر ۳۰۰ پروانه در راستای تخلفات ابطال شود با همان ۵۰۰ نانوایی شهرستان را اداره خواهیم کرد.

وی بیان کرد: بدون تردید مانع انجام تخلف از سوی نانوایی ها خواهیم شد و طی بررسی های اخیر از ۴۰ نانوایی، تعداد ۳۲ نانوایی آرد اضافه داشتند که این امر نشانگر آن است که آنها نان پخت نمی کردند و در اختیار مردم قرار نمی دادند.

وی اضافه کرد: متاسفانه برخی از نانوایی ها به دلیل پخت زود هنگام نان مشتری ندارند و آنان پخت نان به هنگام را کنار گذاشته و در اختیار مرغداری ها قرار می دهند.

وی اضافه کرد: کاهش ۵۰ درصدی وزن نان از دیگر تخلفات در نانوایی ها است که در نان های تافتون و در کنار آنها بربری و سنگک این کم فروشی انجام می شود.

این مقام مسوول با بیان اینکه کشیدن کارت های متعدد بدون عرضه نان به مشتری و فروش آرد بدون قانون از دیگر تخلفات نانوایی ها است؛ گفت: هیچ تخلفی در نانوایی ها قابل قبول نیست و بدون هر گونه ملاحظه‌ ای پروانه متخلفان باطل خواهد شد.

این مقام مسوول تصریح کرد: شرکت خلیج فارس که وظیفه توزیع آراد شهرستان بابل را دارد اگر نتواند به درستی وظیفه خود را انجام دهد شرکت قوی تر جایگزین آن خواهد شد.

اخطار شدید استاندار به خبازان

یوسف نوری استاندار مازندران اظهار کرد: کیفیت نان خبازان در شهرهای مختلف استان باید افزایش یابد و در این بخش نظارت ها تشدید خواهد شد.

وی ادامه داد: شهروندان این استان و مسافران از ما انتظار پخت نان با کیفیت دارند و در این بخش نباید کوتاهی صورت بگیرد.

استاندار مازندران با بیان این مطلب که نانوایی های متخلف باید تعطیل شوند، بیان داشت: اگر نیاز باشد نان از تهران وارد این استان خواهیم کرد و اجازه بی نظمی در پخت و توزیع نان را نخواهیم داد.

نوری تصریح کرد: توزیع آرد در شهرستان ها باید به صورت دقیق و منظم انجام شود تا خبازان به موقع بتوانند به اندازه سهمیه ای که برای آنها تعیین شد نان پخت کنند.

سالانه حدود ۳۸۰ هزار تن و ماهانه ۳۱ هزار تن آرد بین بیش از چهار هزار و ۶۰۰ واحد خبازی که مسوولیت پخت نان در مازندران را برعهده دارند، توزیع می شود. در استان حدود پنج هزار واحد نانوایی وجود دارد و براساس آمار رسمی سرانه نانوایی در مازندران از میانگین کشوری نیز بالاتر است.

 

 

  • نویسنده : سمانه اسلامی