به جوانان اعتماد کنیم
 به جوانان اعتماد کنیم

سمانه اسلامی: جوانان وطن بزرگترین گنج خدادادی کشور ایرانم هستند . چگونه می توان از این سرمایه های معنوی برای رشد و شکوفایی سرزمینمان بهره ببریم در روزگار کودکی همیشه می شنیدم که انشاءالله بزرگ شوید و عصای دست پدر و مادر باشید. جوان نوزده ساله  فرماندار مکه شده بود  توسط پیغمبر(ص)؛نشانه شایسته‌سالاری در فتح […]

سمانه اسلامی: جوانان وطن بزرگترین گنج خدادادی کشور ایرانم هستند . چگونه می توان از این سرمایه های معنوی برای رشد و شکوفایی سرزمینمان بهره ببریم در روزگار کودکی همیشه می شنیدم که انشاءالله بزرگ شوید و عصای دست پدر و مادر باشید.

جوان نوزده ساله  فرماندار مکه شده بود  توسط پیغمبر(ص)؛نشانه شایسته‌سالاری

در فتح مکه، پیغمبر یک جوان نوزده ساله را گذاشتند حاکم مکه. پیغمبر مکه را که فتح کردند، لازم بود حاکم یا فرمانداری آنجا بگذارند. این همه پیرمردها و بزرگان بودند، اما پیغمبر یک جوان نوزده ساله را منصوب کرد. بعضی‌ها اشکال کردند که آقا این سنش کم است، چرا او را گذاشتید؟ طبق این روایت، پیغمبر فرمود: «لا یحتجّ محتجّ منکم فی مخالفته بصغر سنّه»؛ کسانی که با انتصاب این شخص برای فرمانداری مکه مخالفند، استدلالشان را این قرار ندهند که چون سنش کم است، جوان است؛ این استدلال، استدلال درستی نیست. یعنی اگر استدلال دیگری دارید، خیلی خوب، بیائید بگوئید؛ اما کم بودن سن، جوان بودن، استدلال درستی نیست. «فلیس الاکبر هو الافضل بل الافضل هو الاکبر»؛ آن کسی که بزرگتر است، لزوماً برتر نیست؛ بلکه آن کسی که برتر است، در واقع بزرگتر است. افضل، یعنی شایسته‌تر. این شایسته‌سالاری است؛ خب، اینها باید رعایت شود. در همه‌ی نظامات جمهوری اسلامی، در قوه‌ی مجریه، در قوه‌ی مقننه، در قوه‌ی قضائیه، در نیروهای مسلح، در نهادهای گوناگون، این اصل شایسته‌سالاری باید رعایت شود. شایسته‌گزینی؛ گزینش باید بر طبق معیارها و صلاحیتها باشد، نه بر طبق امیال و چیزهای شخصی. این در اسلام خودش یک اصل است. تمام این تغییرها و تبدیلهائی که در اسلام وجود دارد، بر اساس این است.

نیاز است که در علوم مختلف به نخبگان و جوانان اعتماد کرد تا بتوانیم در زمینه‌های مختلف به پیشرفت و توسعه برسیم.

محورهای مهم سیره پیامبر صلی الله علیه و آله به عنوان یک الگوی موفق، اثبات می‌کند که مدیریت جوانان در هر زمانی نتیجه بخش است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم  مهدی پیرهادی در یادداشتی نوشت: در بررسی آیات قرآنی نقش جوانان را در قصص قرآنی و زندگی انبیا و رسولان کاملا شاهدیم: عفت و پاکدامنی جوانانی چون حضرت یوسف علی نبینا و آله و علیه السلام و حضرت مریم سلام الله علیها، تسلیم محض بودن جوانی چون حضرت اسماعیل علیه السلام در برابر فرامین الهی، باورهای توحیدی جوانان اصحاب کهف، فرماندهی جنگ در دستان جوانانی چون حضرت طالوت و داوود علیه السلام، نمونه های کوچکی از این آیات است .

یکی از سوالات مهمی که در روز قیامت، از نحوه و چگونگی استفاده از آن مورد بازخواست و پرسش قرار خواهد گرفت، همین مساله جوانی و عمر است.

با نگاهی اجمالی به سیره نبوی نیز در می یابیم که به مغتنم شمردن ایام جوانی توصیه شده و خودسازی در جوانی، اهتمام به عبادت، توبه در جوانی، وقار و پختگی، کسب علم و معارف دینی، کار و کوشش و دوری از بیکاری و بطالت و ازدواج در سنین جوانی از جمله موضوعات مهم در احادیث مربوط به دوره جوانی است.از طرفی در دوران حکومت پیامبر صلی الله علیه و آله ، استفاده از حضور و نقش فعال جوانان به وفور دیده می‌شود. چه در میان افرادی که از همان ابتدا ایمان آورده و در تبلیغ و توزیع آن در بین بقیه مردم داوطلب شدند، چه در میان نمایندگانی که پیامبر صلی الله علیه و آله به خارج از مکه و یا بعدها به عنوان فرماندار مکه انتخاب کرده و فرستادند و چه در فرماندهی جنگها ، حضور جوانان کاملا مشهود است.

چهار محور مهمی که در سیره پیامبر صلی الله علیه و آله در انتصاب جوانان می توان دید عبارتند از: شایسته شناسی، شایسته گزینی، شایسته سازی و باور به جوانان که در جامعه کوچک آن زمان اجرا شد و به عنوان یک الگوی موفق، اثبات کرد که مدیریت جوانان در هر زمانی نتیجه بخش است.

در دوران پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز نقش جوانان در شکل گیری اعتراضات و راهپیمایی ها و فرار شاه و استقرار جمهوری اسلامی بسیار مهم و موثر بوده است. در جایی امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران (ره) فرموده بودند: “اینک به تمام متصدیان امور و دست اندرکاران کشور هشدار می دهم که قدر این جوانان حزب اللهی را بدانید و از آنان قدردانی کنید و آنان را تشویق نمایید و در آغوش محبت خود حفظ کنید. اینان بودند که ایران را نجات دادند و از این پس همین ها هستند که انقلاب را پاسداری می کنند و همین ها هستند که با صرف هزینه های کم، در ظرف مدت کوتاهی با روشن بینی خاص خویش، کارهای تعجب آوری نمودند که گمان نمی شد در ایران بتوان انجام داد. این مغزهای متعهد باید تشویق شوند تا شکوفا گردند”.

حضرت امام (ره) با سپردن امور مختلف اداری و سیاسی کشور به جوانان موافق بودند. بها دادن ایشان به جوانان و حمایت از نسل جوان و انتخاب آنها به عنوان فرماندهان جنگ و وزیران و دیگر مناصب ، سبب شد که در دفاع مقدس هم که اندکی پس از انقلاب رخ داد، حضور جوانان در جبهه های دفاع مقدس پرشور باشد و در راستای دفاع از میهن از هیچ کوشش و جانفشانی دریغ نکنند.

رهبر معظم انقلاب هم در جمع جوانان گفته بودند : “وقتی با جوانان هستم و در محیط جوان قرار دارم، احساس من مثل احساس کسی است که در هوای صبحگاه تنفس می‌کند؛ احساس تازگی و طراوت می‌کنم” ؛ و در جایی دیگر فرمودند : “اگر در یک جمله‌ی کوتاه از من بپرسند که شما از جوان چه می‌خواهید؟ خواهم گفت: تحصیل، تهذیب و ورزش.”

حتی در بیانیه گام دوم انقلاب هم که در چهل سالگی انقلاب توسط ایشان تدوین شد ، آمده است که “مدیران جوان، کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان، فعّالان جوان، در همه‌ی میدانهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و بین‌المللی و نیز در عرصه‌های دین و اخلاق و معنویّت و عدالت، باید شانه‌های خود را به زیر بار
مسئولیّت دهند، از تجربه‌ها و عبرتهای گذشته بهره گیرند، نگاه انقلابی و روحیه‌ی انقلابی و عمل جهادی را به کار بندند و ایران عزیز را الگوی کامل نظام پیشرفته‌ی اسلامی بسازند.”

و سپس در پرتو امید و نگاه خوش‌بینانه به آینده در مورد چند سرفصل اساسی چون علم و پژوهش، معنویّت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزّت ملّی و روابط خارجی و مرزبندی با دشمن و سبک زندگی توصیه هایی به جوانان کردند .

و آنچه ما باید به عنوان نسل جوان مومن انقلابی مدنظر قرار دهیم همین سرفصلها و رئوس مطالبی است که بزرگان دین و ولی امرمان مورد سفارش و تاکید قرار داده اند تا ان شاءالله بتوانیم با همکاری و همیاری یکدیگر این جمهوری را به حکومت جهانی اسلامی حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف پیوند زنیم.

نماینده ولی فقیه در مازندران: برای توسعه کشور به جوانان اعتماد کنیم

نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: باید خط سازش ناپذیری با آمریکا و اعتماد به جوانان را دستور کار خود قرار دهیم و به نخبگان اعتماد کنیم.

آیت الله محمدباقر محمدی لایینی در جشن نوای غدیر در نکا با گرامیداشت “منقبت خوان” مرحوم براتعلی زابلستانی، اظهار کرد: اهمیت ولایت و امامت و تجلیل از غدیر مهم است و وظیفه ما در بزرگداشت غدیر مهم است و باید جشن غدیر ما خیابانی، پرجمعیت، مسجدی و خانگی باشد.

وی افزود: فرهنگ ولایت باید در کنار جشن نهادینه و به نسل های بعدی منتقل شود تا نسل نو ما با غدیر آشنا شوند و روایتگری و درلیت و معرفت غدیر بلید ارائه شود.

آیت الله محمدی لایینی گفت: الگوی علوی و غدیر را در کنار شعار حکومت علوی قدر دانیم و نهادینه کنیم که مبارزه با ظالم و حمایت از مظلوم باید اجرایی شود.

نماینده ولی فقیه در مازندران با اشاره به برگزاری انتخابات گفت: انتخابات مهمی پیش رو است که خداوند براثر مصلحت و حکمت رئیس دولتی را از ما گرفتند و این نعمت از ما گرفته شد که خلوص و کارآمدی و مردمی بودن ایشان بسیار فراوان است. وی افزود: ادامه ولایت مهم است و در این انتخابات باید از شخص به مثل برسیم، تا آرام بگیریم.

آیت الله محمدی لایینی یادآور شد: اگر از دل انتخابات کسی را که‌مثل رئیسی باشد، رأی آوریم، خوب است و لذا باید حضور پر شور و حداکثری داشته باشیم و اینکه به چه کسی رأی دهیم، مهم است.

وی با بیان اینکه ۲ خط فکری را در طول بیش از ۴۵ سال تجربه کردیم، افزود: باید خط سازش ناپذیری با آمریکا و اعتماد به جوانان را دستور کار خود قرار دهیم و به نخبگان اعتماد کنیم.

امام‌جمعه ساری افزود: اگر امروز دانش هسته ای و صنایع دفاعی داریم بدلیل در خط مقاومت و استکبارستیزی بودن است و باید به امت و استعداد خود متکی باشیم و راه عزت و حریت پیش گیریم.

وی گفت: مداح بزرگوار براتعلی زابلستانی بنیان‌گذار سبک در لحن و لهجه و آهنگ مداحی بود که سبک ایشان در شرق رواج دارد و جذابیت فراوان دارد که قابل تسری به مناطق دیگر است.

آیت الله محمدی لایینی گفت: باید آثار براتعلی جمع آوری شود و سبک مداحی ایشان باید همه گیر شود که دلنشین است. وی افزود: براتعلی در کنار صدای دلنشین، درک و فهم درست از اشعار داشتند و به اشعار فواد کرمانی را در مداحی مورد توجه داشت و در بین روحانیون و علمای بزرگ مداحی می کرد و مضامین بلند و پر محتوا داشت.

نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: باید این سبک توسعه یابد و باید جمع آوری آثار بیشتری از ایشان که حق بزرگی بر ما دارند و در فرهنگ ارادت به اهل بیت و در تجلیل شادی و شهادت اهل بیت تبحر داشت و فرهنگ و ارشاد باید به این هنرمند ببالد.

وی یادآور شد: در کشور علی نباید به حجاب و چادر همسر علی بی احترامی شود و حجاب باید نهادینه شود و عدالت محوری، ظلم ستیزی و نماز اول وقت علی باید در جامعه نهادینه شود که مردم از بی عدالتی و تبعیض ناراحت اند و باید عدالت محوری و یتیم نوازی در جامعه نهادینه شود.