به گزارش ملکان،سرویس اجتماعی – سمانه اسلامی
تخریب کشتارگاه سنتی ۳۰ ساله چالوس، اقدامی مهم در راستای ارتقای سطح بهداشت و امنیت غذایی در این شهرستان و استان مازندران به شمار میرود. این تصمیم که بر اساس مصوبات کارگروه سلامت و امنیت غذایی و با همکاری دستگاههای قضایی و اجرایی اتخاذ شده است، گامی بلند در جهت حذف تهدیدات بهداشتی ناشی از کشتارگاههای سنتی و جایگزینی آنها با کشتارگاههای صنعتی مدرن است.
کشتارگاههای سنتی به دلیل عدم رعایت استانداردهای بهداشتی، همواره یکی از منابع بالقوه آلودگی و شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام بودهاند. استقرار این نوع کشتارگاهها در مناطق مسکونی نیز مشکلات زیست محیطی و بهداشتی بسیاری را برای ساکنان ایجاد میکرد.
با توجه به ظرفیتهای صنعتی ایجاد شده در مازندران، دیگر نیازی به ادامه فعالیت کشتارگاههای سنتی نیست. کشتارگاههای صنعتی با بهرهگیری از تجهیزات مدرن و رعایت استانداردهای بهداشتی، قادر به تامین گوشت سالم و با کیفیت برای مصرفکنندگان هستند. علاوه بر این، این کشتارگاهها به دلیل رعایت اصول بهداشتی، از شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام جلوگیری کرده و سلامت جامعه را تضمین میکنند.
مزایای تخریب کشتارگاههای سنتی و جایگزینی آنها با کشتارگاههای صنعتی.
با حذف کشتارگاههای سنتی، خطر آلودگی گوشت و انتقال بیماریها به حداقل میرسد.
کشتارگاههای صنعتی با رعایت استانداردهای زیست محیطی، آلودگی محیط زیست را کاهش میدهند و همچنین با ایجاد کشتارگاههای صنعتی، زمینه سرمایهگذاری در بخش تولید و اشتغالزایی را فراهم میکند. و مصرفکنندگان به گوشت سالم و با کیفیتی دسترسی خواهند داشت.
تخریب کشتارگاه سنتی چالوس، یک تصمیم تاریخی و مهم برای ارتقای سطح بهداشت و امنیت غذایی در این منطقه است. این اقدام نه تنها به نفع سلامت شهروندان است بلکه به توسعه پایدار و رونق اقتصادی منطقه نیز کمک خواهد کرد. با ادامه این روند و جایگزینی تدریجی کشتارگاههای سنتی با کشتارگاههای صنعتی، میتوان به آیندهای روشنتر در زمینه تامین گوشت سالم و با کیفیت امیدوار بود.
دکتر حمزه آقاپور کاظمی، مدیرکل دامپزشکی مازندران با اعلام اینکه با همکاری فرمانداری و شهرداری چالوس کشتارگاه سنتی دام این شهرستان تعطیل شد گفت: طبق تفاهم نامه وزارت کشور، سازمان دامپزشکی، مصوبات کمیته ساماندهی کشتارگاه های دام مازندران و پیگیری های انجام شده، توسط اداره دامپزشکی شهرستان چالوس و اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان این کشتارگاه تعطیل و تخریب شد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران ادامه داد: این اقدام در راستای اجرای مصوبات کمیته ساماندهی کشتارگاه دام استان در تعیین تکلیف واحدهای سنتی که فاقد استانداردهای بهداشتی لازم جهت کشتاردام هستند صورت گرفت.
این مسئول تصریح کرد: با توجه به استقرار کشتارگاههای سنتی در اماکن مسکونی میتواند منجر به ایجاد مخاطرات بهداشتی و کنترل و مدیریت بیماریهای مشترک بشود.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از کشتارگاه های صنعتی در راستای ارتقاء سلامت بهداشت جامعه و تامین گوشت سالم به مردم جهت جلوگیری از بسیاری از بیماریهای خطرناک گفت: این کشتارگاهها در زمانی به دلیل عدم وجود واحدهای صنعتی در حال فعالیت بودهاند اما با عنایت به ظرفیتهای صنعتی ایجاد شده در مازندران که پاسخگویی تامین نیاز استان است علاوه بر ارتقاء سطح بهداشت عمومی و ایجاد امنیت غذایی پایدار جهت تامین گوشت قرمز بهداشتی و با کیفیت؛ حمایت از سرمایهگذاریهای انجام شده که موجبات تامین منافع عمومی جامعه را به همراه دارد در پی خواهد داشت..