به گزارش خبرنگار ملکان – مریم مشایخ
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران اظهار کرد: سیاستهای ابلاغی دولت در محدودهها و محلات هدف بازآفرینی شهرهای استان با محوریت بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی مسکن، توسعه و تجهیز امکانات و خدمات روبنایی، بهسازی و ارتقاء زیرساختهای شهری، محله ای و توسعه فضاهای عمومی، ارتقاء توانمندیهای اقتصادی اجتماعی محلات هدف و اطلاعرسانی بازآفرینی در سطح استان اجرا میشود.
علی دیوسالار بیان کرد: اداره کل راه وشهرسازی در گام نخست با همکاری شهرداریهای سطح استان، اقدام به شناسایی محلات و محدودههای هدف و احصاء اطلاعات مرتبط با مشکلات و معضلات کرده است.
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران تصریح کرد: استان مازندران در حال حاضر دارای ۴۳ شهر دارای محدوده هدف بازآفرینی(مصوب) به مساحت ۸ هزار هکتار و جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر است، که شامل بافتهای ناکارآمد میانی( بافت فرسوده)، سکونتگاههای غیررسمی و محدودههای تاریخی است.
این مسئول از برگزاری جلسه هماهنگی رزمایش سراسری تبیین حقوق نوسازی مسکن مردم در بافت فرسوده با حضور مسئولان استانی و فرمانداران و شهرداران کلیه شهرستان ها به صورت برخط همزمان با رزمایش کشوری در استان خبر داد و افزود: این رزمایش در پنج دوره با عناوین تبیین مشوقها و حقوق نوسازی مسکن مردم در بافت فرسوده، مشوقهای نوسازی مسکن و فرآیند اخذ پروانه نوسازی مسکن، تسهیلات بانکی نوسازی مسکن و ودیعه اسکان موقت، شرایط و نحوه تجمیع قطعات در بافتهای هدف بازآفرینی شهری و نحوه مشارکت با همسایهها و سازندگان برگزار شد.
دیوسالار تخصیص قیر به محلات و محدودههای هدف شهرهای استان را یکی از برنامههای اولویت دار اداره کل راه و شهرسازی عنوان کرد و گفت: در سال گذشته ۲ هزار و ۴۰۰ تن قیر به محلات و محدودههای هدف بازآفرینی شهرهای استان تخصیص یافت.
وی ادامه داد: در راستای قانون جهش تولید مسکن و با عنایت به سهمیه ابلاغی ساخت و نوسازی مسکن در محلات هدف بازآفرینی شهرهای استان( به تعداد ۲۳ هزار و ۲۵۵ واحد) تاکنون تعداد ۱۲ هزار و ۱۴۳ واحد در محدودهها و محلات هدف بازآفرینی نوسازی شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، تسهیلات بافت فرسوده شهری برای هزار و ۸۴۶ واحد پرداخت شده است.
این مسئول ادامه داد: اداره کل راه و شهرسازی استان سالانه اجرای برخی از پروژههای شاخص در سطح محلات هدف بازآفرینی را در دستور کار دارد که میتوان به احداث فرهنگ سرا و خانه محله – چمران ساری، احداث فرهنگسرا و خانه محله- امتآباد آمل، احداث پارک معلولین – امتآباد آمل، احداث فرهنگسرا و خانه محله کتی غربی بابل، احداث مرکز بهداشت- امتآباد آمل، احداث سالن ورزشی بانوان – ترک محله قائمشهر، بهسازی و جداره سازی پل هچیرود و سردآبرود چالوس، بهسازی و جدارهسازی پل کاظمرود عباساباد و مرمت و بازسازی بناهای تاریخی شهرهای استان از جمله خانه سردار جلیل، میرگتی، صادقیان ساری اشاره کرد.
دیوسالار گفت: یکی از اهداف برنامههای بازآفرینی، همافزایی و نگاه توامان دستگاههای عضو ستاد بازآفرینی به محلات و محدودههای هدف در راستای ارتقاء کمی و کیفی زندگی ساکنان این محلات است.
وی اظهار کرد: براساس مصوبه سی و نهمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی با موضوع اجرایی شدن برنامههای اقدام مشترک و هدفمند شدن اعتبارات، دستگاهها عضو ستاد موظف هستند بخشی از اعتبارات سالیانه را به محلات و محدوده هدف اختصاص دهند که این موضوع میتواند در برونرفت از مشکلات و همچنین کاهش مسائل و چالشهای پیش رو در محلات نقش بسزایی داشته باشد.
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران افزود: اداره کل راه و شهرسازی نیز به عنوان دبیرخانه ستاد استانی بازآفرینی شهری با هماهنگیهای به عمل آمده با دستگاهها در قالب ستادهای بازآفرینی شهرستان و استان بر تحقق این مصوبه تاکید دارد.
این مسئول خاطرنشان کرد: اجرایی شدن مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری در خصوص سیاستها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محلهای در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری با هدف ایجاد انگیزه برای توسعه گرها، سرمایهگذاران و مالکان در محدودها در راستای ارتقای کیفیت محیطی و تامین خدمات مورد نیاز نیز از برنامههای محوری اداره کل راه و شهرسازی استان است که باهماهنگیهای بهعمل آمده با شهرداری های استان این موضوع نیز در حال پیگیری است.
دیوسالار در پایان گفت: انتظار میرود فرمانداران به عنوان رئیس و شهرداران شهرداریهای مرکز شهرستان به عنوان دبیر ستاد بازآفرینی شهرستان با تشکیل منظم ستادها و نظارت مستمر بر اجرایی شدن سیاستها و برنامهها در سطح شهرستان، در مدت زمان کوتاهی شاهد تحولی چشمگیری در بخشهای مختلف کالبدی، فرهنگی، اجتماعی و.. محلات هدف استان باشیم.