به گزارش ملکان، سرویس فرهنگی و هنری – سمانه اسلامی
زندگی های امروزی تحت الشعاع فرهنگ منحوس غربی قرار گرفته و شبیه زندگی آنها شده است که هیچ احترامی به بزرگتر و پایبندی به همسر و عشق و علاقه به والدین در بین آنها وجود ندارد. صحبت از سبک زندگی که میشود منظور به حوزه خانوادگی نیست بلکه دامنه آن گسترده تر است و شامل روابط اجتماعی، مدنی و حقوقی میشود. برای اینکه بتوانیم یک سبک زندگی خوب و خدا پسند انتخاب کنیم باید یک الگوی درستی داشته باشیم. چون همواره جامعه ها برای دست یابی به اهداف و ارزش های خود نیازمند الگوهای پویا و مؤثری در بدنه خود هستند، تا با نقشه برداری از زندگی آنها بتوانند صاحب یک سبک خوبی بشوند.
یکی از الگو های خوبی که سبک زندگی آنها الهی است و میتواند باعث پیشرفت شما در عرصه زندگی شود، الگو برداری از سبک زندگی شهدا است.
لزوم توجه دادن جامعه به سبک زندگی شخصیت های تأثیرگذار جامعه یکی از مؤثرترین و بهترین راهکارها در این مسیر است. پرداختن به موضوع پایداری و روایت سیر وصال شهدایی که هرآنچه را که داشتند در طبق اخلاص گذاشتند و برای دفاع از ارزشهای کشور و انقلاب از جان گذشتند امری ضروری است. نویسندگان این حوزه هم به پاس قدرشناسی و تجلیل از این انسانهای وارسته، خاطرات و زندگینامه شهدا را جمعآوری و منتشر میکنند.
خاطرات و سرگذشتی که میتواند توشه راه ومسیر نسل جوانی باشد که بهواسطه سنشان و نبودن در دوران جنگ، شاید اصلا درک درستی از آن دوران و شهیدان ندارند. البته رهبر معظم انقلاب درباره لزوم ثبت و ضبط، نشر ومطالعه خاطرات و زندگی شهدا میفرمایند: «بحمدا…ماجرای خاطرهنویسی شهیدان، یک ماجرای راهافتادهای درکشور است که باید تقویت بشود؛ باید بیشتر و بهتر و با هنرمندی کامل نوشته بشود، این کتابها را جوانها بخوانند، همه بخوانند انشاءا…و استفاده کنند.» اما آثار شهدا دارای چه برکاتی است و چرا باید این آثار منتشر و مطالعه شود؟
شاید زندهنگاهداشتن یاد و خاطره شهدا، جز با نوشتن و ثبت و ضبط محقق نمیشود. البته محتوایی که ما در آشنایی و معرفی شهدا به جوانان تولید میکنیم باید بسیار غنی، عمیق و اثرگذار باشد. ازطرفی میبایستی با زبانی که جوانان دوست دارند در کنار زبان هنر، به بیان فرهنگ ایثار وشهادت ومعرفی شهدا وچگونگی سبک زندگی آنان بپردازیم؛ سبک زندگیای که هر گوشه آن، نکته ناب و سرمشق طلایی را در پیشروی جویندگان سعادت قرار میدهد.سرمشقهای ناب وماندگاری که الفبای چگونه زیستن را میآموزند. تجلیل از شهدا و ثبت خاطرات و زندگی آنها از آنجا اهمیت مضاعف پیدا میکند که دشمنان این آبوخاک، با انواع و اقسام روشها، بهدنبال آن هستند که این بخش از حافظه و میراث مردم ایران به دست فراموشی سپرده شود.
شهدا؛ الگویی بیبدیل برای همه
هر انسانی برای مراحل مختلف زندگی نیازمند داشتن الگوست والگو اساسا بهعنوان یک ضرورت اجتماعی در هر جامعهای مطرح است. شهدا هم بزرگترین سرمایه معنوی برای کشورمان هستند ومیتوانند بهترین الگو برای تمام نسلهای جامعه باشند. این درحالیاست که مردم و بهخصوص جوانان و نوجوانان از کسانی الگو میگیرند که بتوانند جزئیات زندگیشان را بدانند و با آن آشنا شوند. شهدا به دلایل متعدد میتوانند الگوهایی مناسب، در دسترس، باورپذیر،قابل تعمیم وجذاب برای این نسل باشند. وجود الگوهای شایسته و محبوب باعث میشود که توجه افراد جامعه به آنها جلب شود تا خود را به اوصاف الهی این شخصیتها نزدیکتر کنند.
ساده و بی آلایش بودند
زندگی لاکچیری، ماشین آخرین سیستم، مارک لباس و مدل گوشی…. کشورهای غربی میخواهند با ترویج این سبک زندگی، یک اختلاف طبقاتی و غرور کاذب در بین مردم ایجاد کنند و میخواهند این افکار را ترویج دهند که هر کسی این مدل از زندگی را نداشته باشد جزء افراد ضعیف است. و مردم هم برای اینکه از قافله جا نمانند سعی میکنند طبق ایده های آنها زندگی کنند و تمام تلاش خود را برای بدست آوردن مادیات میکنند و عمر ارزشمند خود را صرف یک بازی پوچ میکنند. اما مدل دیگری از افراد بودند که در بین ما زندگی میکردند اما تحت تاثیر افکار دیگران قرار نمیگرفتند و زندگی ساده ای داشتند اما بسیار محبوب بودند و ماندگار شدند.
شهید ابراهیم هادی همیشه نوعی رفتار میکرد تا کمتر مطرح بشه مثلا به لباس نظامی توجهی نداشت، پیراهن بلند و شلوار کردی میپوشید تا هم شبیه مردم آنجا شود هم جلوی نفس خود را بگیرد. ساده و بی آلایش بود. ابراهیم به نوعی ساختار شکن بود، به جای توجه به ظاهر و قیافه، بیشتر به فکر باطن بود.
خاطرات شهدا؛ جواهری قیمتی
یکی ازدغدغههای اصلی ما سبک زندگی اسلامی است. برای اینکه بتوانیم یک سبک زندگی خوب وخداپسند انتخاب کنیم باید الگوی درستی داشته باشیم. چون جوامع همواره برای دستیابی به اهداف و ارزشهای خود نیازمند الگوهای پویا و موثری هستند، تا با نقشهبرداری از زندگی آنها صاحب یک سبکزندگی خوب شوند.یکی ازالگوهای خوبی که میتواند باعث پیشرفت در عرصه زندگی شود، سبک زندگی شهداست. این سبک زندگی رامیتوانیم بانشستن پای صحبتهای خانواده این شهدا متوجه شویم.همانطور که رهبر معظم انقلاب درهمین راستا نیز فرمودند: «خاطرات والدین و همسران شهدای دفاع مقدس، مثل جواهر قیمتی در دسترس ما است که اگر غفلت کنیم، از دست ماخواهدرفت، کما اینکه بسیاری از والدین شهدا از دنیا رفتهاند؛ بسیاری از آنها دچار فراموشی شدهاند.» چهبسا ذهن و دل این طیف، گنجینه اسرار دفاعمقدس است و باعروج هرکدام از آنان، تکهای از این گنج از دسترس خارج میشود. بههمیندلیل باید از اندک فرصت باقیمانده کمال بهرهبرداری را به شکلی مطلوب به عمل آورد و این خاطرات گرانبها را ثبت و ضبط کرد.
شهدا؛ نسخهای شفابخش برای زندگی
آدمهای امروز، به دلایل مختلفی گرفتاریها و دردهای بسیاری دارند. زندگی ماشینی، سرعت سرسامآور زندگی، مشغلههای فراوان، فشارهای متعدد واقعی و غیرواقعی و امثال اینها باعث شده تا بسیاری از آدمها دچاراضطراب و نوعی گمگشتگیهای حداقل مقطعی شوند. این درحالیاست که ما باید فرهنگ مطالعه را در جامعه رواج دهیم ومردم رابا کتاب و کتابخوانی مأنوس کنیم تا به آن آرامش معنوی دست پیدا کنند، زیرا تا زمانی که انسان لذت معنوی نچشد نمیتواند به حقیقت آن موضوع پی ببرد.درچنین دنیایی، آدمها نیاز به آرامشی دارند که برای رسیدن به آن همه تلاششان را به کارمیگیرند. اما اغلب بهدلیل رجوع به نسخههای قلابی و شیادانه نهتنها آرامشی نمییابند، بلکه مشکلاتشان نیز تشدیدهم میشود.آشنایی با شهداو زندگی آنها برای انسان سرگشته و خسته امروزی نسخهای اصیل، کاربردی وشفابخش است. بااینحال شایدسختترین کار،تولید محتوای خوب وجذاب درزمینه مقاومت و شهادت برای نوجوان و جوان امروزی باشد. اما اگر با زبان نرم و عامیانه سراغ آنها برویم و از ایثارگری روایت کنیم تا حد زیادی نتیجه خواهیم گرفت.
هر کسی میتواند مسیر خودش را همانگونه که دوست دارد انتخاب کند و هیچ اجبار و تحمیلی در کار نیست. اما دشمن با برنامه ریزی دقیق در پی تغییر دادن افکار مردم است و دوست دارد که دیدگاه خودش را حاکم در سبک زندگی دیگران کند. کشورهای دیگر بخاطر نداشتن الگوهای درست، زود تحت تاثیر قرار میگیرند و فرهنگ منحوس را میپذیرند. اما در کشور ما بخاطر وجود شهدا، کار سختی در پیش دارند چون زندگی شهدا یک سبک خاصی را در پیش روی مردم قرار داده و هر کسی این سبک را انتخاب کند در دنیا و آخرت بهره های بسیاری میبرد طراوت زندگی ما نه فقط با باور به زنده بودن یاد شهدا، بلکه به واقعیت حیات آنها بعد از شهادت آنها مربوط است. اینکه بدانیم انگیزه شهید و روحیه او باقی است، چه بدانیم چه ندانیم. اینکه بدانیم قوام زندگی اجتماعی ما به وجود حقیقت شهید وابسته است. اینکه بدانیم شهدا زندگیخواه بودند و زندگی ساز هستند. اینکه بدانیم شهدا واقعاً زندهاند، اینکه بدانیم آنها ماندهاند و شاید ما رفته باشیم…