به گزارش خبرنگار ملکان – سمانه اسلامی
الن ووسالو، پژوهشگر فنلاندی و ساکن مازندران که به عنوان “مادر درناهای سیبری” شناخته میشد، در سن ۹۵ سالگی دار فانی را وداع گفت.
این بانوی بزرگ که بیش از پنج دهه از عمر خود را وقف مطالعه و حفاظت از پرندگان مهاجر، به ویژه درناهای سیبری کرده بود، الگویی بیبدیل برای دوستداران محیط زیست بود.
ووسالو که نخستین محقق در ایران بود که تحقیقات بر روی درناها را آغاز کرد، با تلاشهای مستمر خود توانست توجه جهانی را به وضعیت بحرانی این پرنده در معرض انقراض جلب کند. او با همکاری جوامع محلی، شکارچیان را به ترک این عمل و حفاظت از درناها ترغیب کرد.
اولین همایش زیستوران بوم ایران که در سال ۱۳۹۶ برگزار شد، به پاس قدردانی از خدمات ارزشمند وی، به نام “مادر درناها” مزین شد.
در این مراسم، از تلاشهای او و دیگر فعالان محیط زیست تجلیل شد. درگذشت الن ووسالو، جامعه محیط زیستی ایران را در سوگ فرو برد. اما میراث ماندگار او، الهامبخش نسلهای آینده برای حفاظت از طبیعت و گونههای در معرض انقراض خواهد بود.
درناي سيبري پرنده اي در حال انقراض است كه از شهريور ماه مهاجرت خود را آغاز مي كند و مهر ماه به تالاب بين المللي فريدون كنار مي رسد. جمعيت درناهاي سبيري مهاجر به مازندران در سال ۸۷ به يك جفت رسيده بود و پرنده ماده هنگام بازگشت از اقامتگاه زمستاني خود در آسمان ايران هدف گلوله شكارچيان قرارگرفت و پرنده نر جفت خود را از دست داد..
درگذشت الن ووسالو، تلنگری است برای همه ما تا به اهمیت حفاظت از محیط زیست پی ببریم و برای حفظ میراث طبیعی کشورمان تلاش کنیم.