به گزارش ملکان، سرویس اجتماعی – سمانه اسلامی
با فرا رسیدن فصل سرما و افزایش تقاضا برای گاز طبیعی، مازندران همچون سالهای گذشته با چالش کمبود گاز مواجه می شود. این استان شمالی که به دلیل شرایط آب وهوایی سرد و جمعیت قابل توجه مشترکین گاز، همواره یکی از استانهای پرمصرف گاز در کشور محسوب میشود، اکنون با تدابیر جدیدی برای مدیریت مصرف گاز روبرو شده است.
مازندران با یک میلیون و ۴۷۷هزار مشترک خانگی از استان های پرمصرف انرژی گاز در منازل کشور محسوب می شود و جریان مصرف گاز این خطه شمالی همواره با فراگیری برف و باران و سرمای زیر صفر درجه در مناطق مختلف کشور تحت شعاع قرار می گیرد، چراکه لوله گاز مازندران بیشترین فاصله را از منابع گازی کشور دارد به همین دلیل برقراری توازن در مصرف و تولید این انرژی ضروری است.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران گفت: پایش مصرف گاز در ادارات و ویلاهای خالی از سکنه بهمنظور رعایت الگوی مصرف از یکم آبانماه در مازندران آغاز میشود. قاسم مایلی رستمی اظهار کرد: با توجه به در پیش بودن فصل سرد سال لازم است صنایع، واحدهای گلخانه، مرغداری و سایر به فکر تأمین و ذخیره سوخت دوم باشند.
وی با اشاره به اینکه اولویت ما پایداری گاز بخش خانگی است، افزود: ۸۳ تا ۸۵ درصد مصرف گاز در مازندران در بخش خانگی است و تمامی تلاش ما در این بخش است.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران اضافه کرد: ۶۰ هزار مشترک در بخش خانگی و ۳۰۰ مشترک در بخش صنعتی نسبت به سال گذشته، تصریح کرد: به طور حتم نیاز به گاز بیشتری داریم که مستلزم بحث صرفهجویی و مدیریت مصرف است.
مایلی رستمی ادامه داد: در صورت افزایش مصرف گاز مجبور به محدودکردن گاز در بخش صنایع هستیم به همین دلیل به واحدهای صنعتی و سایر تأکید کردیم به سمت سوخت دوم سوق یابند.
وی گفت: طرح پایش مصرف گاز دستگاههای اجرایی و اماکن دولتی و عمومی باهدف مدیریت انرژی و رعایت الگوی مصرف از یکم آبانماه آغاز میشود و در این زمینه گاز اماکن پرمصرف قطع میشود.
با توجه به شرایط موجود، مدیریت مصرف گاز در مازندران امری ضروری است. همهی مشترکین گاز باید با رعایت الگوی مصرف و استفاده از راهکارهای کاهش مصرف گاز، به پایداری گاز در استان کمک کنند. همچنین، دولت و دستگاههای مسئول باید با حمایت از تولید و توزیع سوختهای جایگزین و سرمایهگذاری در زیرساختهای گازرسانی، برای حل مشکل کمبود گاز در مازندران تلاش کنند.