به گزارش خبرنگار ملکان – سمانه اسلامی
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران با بیان اینکه عدم استقرار صنایع تبدیلی کشاورزی از مطالبات ۴۰ساله در استان است، از اجرای طرح سدات و تام و برنامه تغییر رویکرد از دستمزد محوری به سمت دانشمزد محوری در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
احمد زیار لاریمی در گفتگوی اختصاصی با نقش قلم با اشاره به اقدامات این سازمان، ضمن تبریک هفته خبرنگار، اظهار کرد: یکی از رسالتهای اصلی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان سازماندهی و مهارتآموزی دانشآموختگان کشاورزی است.
وی از وجود ۸هزار و ۱۸۷ نفر در ۲۶ گرایش رشته کشاورزی در مقطع کارشناسی تا دکتری در این سازمان خبر داد و گفت: رسالت اصلی ما توانمندسازی، مهارتآموزی و فراهمسازی بستر اشتغال برای دانشآموختگان است.
وی با اشاره به اجرای چند طرح همچون طرح “سدات” سهمبری دانش از تولید است، گفت: باتوجه به اینکه در این ایام نقش دانش در فرآیند تولید کمفروغ بود و کشاورزی ما سخت قبول میکند که از تکنولوژی روز استفاده کند این طرح در دستور کار قرار گرفت.
لاریمی خاطرنشان کرد: طرح “تام” تولید و اشتغال مردم بنیان که قراردادی سفارشی بین صاحبان دانش است تا ارتقای تولید بهرهبردار و اشتغالزایی انجام شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران به دغدغه صادرات محصولات کشاورزی در استان اشاره کرد و گفت: در این راستا اجرای طرح “کیوآر کد” با هدف ارائه شناسه فنی محصول در سال ۱۴۰۲ در دستور کار قرار گرفت، این کد صرفا توسط این سازمان صادر خواهد شد لازمهاش حضور کارشناسان فنی ما در مزارع از ابتدای فرآیند تولید است.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح در غرب مازندران؛ ۳۰هزار تن کیوی عرب استان به کشور هندوستان با بالاترین قیمت یعنی چهار برابری صادر شد، تولیدکنندگانی که تمایل به صادرات محصولات خود هستند باید کد کیوآر را دریافت کنند.
لاریمی بیان کرد: ارتباط نزدیک بین صاحبان دانش و تولیدکنندگان کشاورزی کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری را در پی خواهد داشت.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران عنوان کرد: سازمان سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی تنها مرجع صدور مجوزهای کسب و کارهای کشاورزی در حوزههای مختلف در استان مازندران است، تسریع در فرآیند صدور مجوزات و کاهش مدت زمان صدور پروانه کشاورزی به کمتر از دو ماه.
وی از وجود ۲هزار و ۷۰۰ دوره آموزشی مصوب برای کیفیسازی مهارتآموزی و برنامه تغییر رویکرد از دستمزد محوری به سمت دانشمزد محوری در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
لاریمی خاطرنشان کرد: بیش از ۶۰درصد دانشآموختگان کشاورزی در مازندران جویای کار هستند در صورتی که باید وارد عرصه تولید شوند، باید به سمت تکنولوژی روز برویم در حالی که همچنان با شیوه سنتی تولید میکنیم
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران با بیان اینکه در بحث صادرات هم بسیار ضعیف عمل کردیم و این کاهش علاقهمندی کشاورزان را در پی داشته است، اضافه کرد: مازندران در بحث امنیت غذایی نقش موثری دارد بر همین اساس باید مشکلاتی همچون افزایش واردات و کاهش صادرات و مسائل دیگر برطرف شود.
این مسئول اظهار کرد: عدم استقرار صنایع تبدیلی کشاورزی از مطالبات ۴۰ساله در استان است، هر کسی قولش را داد محصولات کشاورزی ما خامفروشی میشود، ما بزرگترین مصرفکننده تولید کود و سم در کشور هستیم اما یک کارخانه کود و سم در استان نداریم.
وی در پایان یادآور شد: ما قطب کشاورزی کشور هستیم اما تراکتورسازی نداریم همه اینها موجب این شد که کشاورز ما انگیزهای برای تولید نداشته باشد.
- نویسنده : سمانه اسلامی