
به گزارش خبرنگار ملکان – مریم مشایخ
مدیرعامل نیروگاه نکا عنوان کرد: تکمیل واحد یک گازی طرح توسعه نیروگاه سیکلترکیبی تا تابستان سال آینده در دستورکار است/ بازسازی و نوسازی تجهیزات نیروگاه نکا ضروری و نیازمند نگاه ویژه مسئولان در سطح کلان است
مدیرعامل شرکت مدیریت تولیدبرق نکا در برنامه گفتگوی زنده بخش خبری ساعت ۲۰ سیمای مرکز مازندران با بیان مطلب فوق افزود: کار احداث واحدهای جدید طرح توسعه سیکل ترکیبی با جدیت در حال انجام است و با توجه به نیاز شبکه در تابستان سال آینده، راهاندازی واحد یک گازی این طرح در مرحله اول با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات در زمان پیک مصرف تابستان در دستور کار صنعت برق حرارتی است.
نوراله ادبی فیروزجائی با تأکید بر ضرورت نگاه ویژه مسئولان امر به بازسازی و نوسازی تجهیزات نیروگاه نکا گفت: ۴۵ سال از عمر واحدهای نیروگاه میگذرد، لذا در شرایط فعلی فرسودگی تجهیزات بدلیل کارکرد زیاد و نیز تهدید پسروی و کاهش سطح آب دریای خزر از چالشهای مهم محدودیت تولید در نیروگاه است که برای رفع آن به حمایت جدی مسئولان در زمینه تخصیص و تأمین اعتبارات لازم نیازمند است.
وی همچنین با اشاره به تعمیرات اساسی در حال انجام واحد ۳ بخار افزود: کار تعمیرات اساسی واحدهای نیروگاهی سخت، سنگین و طاقت فرساست اما همکاران ما جهت پاسخگویی به نیاز مشترکان شبکه به صورت شبانهروزی و با همت جهادی در تلاش هستند تا همه واحدها را برای تولید پایدار و حداکثری انرژی در آمادگی کامل نگهدارند. در همین راستا امسال علاوه بر فعالیتهای معمول در تعمیرات واحدها و در راستای رفع محدودیت های تولید، پس از ۴۵ سال کار تعویض پنج سری از لولههای بویلر در واحد ۳ آغاز و پس از آن در واحد ۲ بخار انجام می شود.
ادبی ادامه داد: در نتیجه زحمات همکاران ما در فصل تعمیرات واحدها در سال گذشته و نیز اجرای چندین پروژههای رفع محدودیت تولید مثل لایروبی حوضچه آبگیر، تعویض لوله های بویلر در بخشهایی از واحدهای یک و دو بخار و نیز تعمیر و راهاندازی تمام ۸ پمپ آب دریا و اقداماتی که در واحد آب ژاولسازی انجام شده بود، در تابستان امسال تولید خالص واحدهای بخار در مقایسه با سال گذشته ۲۴ درصد افزایش یافت و کاهش ۴۰ درصدی خروج اضطراری و ۲۴ درصدی مصرف داخلی نیز به ثبت رسید.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولیدبرق نکا همچنین تصریح کرد: نیروگاه نکا در زمینه حمایت از تولید داخل و خودکفایی کشور در ساخت تجهیزات نیروگاهی اهتمام جدی دارد و با پیگیریهای انجام شده از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۶ هزار قطعه مورد نیاز نیروگاه با همت صنعتگران داخلی بومیسازی شد و ۵۰۰ قطعه هم بدستان توانمند همکاران ما در کارگاههای داخل نیروگاه بازسازی و در چرخه استفاده قرار گرفت.
نوراله ادبی فیروزجائی انرژی برق را کالایی مهم و حیاتی دانست و گفت: انرژی برق با زحمت، مشقت و هزینههای بسیار زیادی تولید میشود و لازمه حفظ این سرمایه ملی، مدیریت کردن و بهینهسازی مصارف از طرف مشترکان است، تا به کمک همدیگر بتوانیم از چالش ناترازی انرژی به سلامت عبور کنیم و همه هموطنان عزیز ما در اقصی نقاط کشور از این نعمت ارزشمند استفاده نمایند.
وی همچنین پویش ملی ۲ درجه کمتر را ابتکاری تأثیرگذار در مدیریت انرژی ارزیابی کرد و با تقدیر از همراهی هموطنان گفت: بخش تولید و همه نیروگاهها تمام قد پای کار تولید هستند و با همراهی خوب و مؤثر هموطنان در این پویش در روزهای گذشته سوخت بیشتری هم در اختیار نیروگاهها قرار گرفت، انتظار ما این است که همکاری هموطنان در زمینه صرفه جویی و مدیریت مصرف همچنان تداوم داشته باشد.
ادبی ضمن بیان این موضوع که برق تولیدی تمام نیروگاه ها وارد شبکه سراسری برق کشور می گردد و از طریق دیسپاچینگ( مرکز کنترل شبکه برق کشور) به استانها تخصیص و توزیع میگردد گفت: با توجه به شرایط مصرف شبکه، وجود نیروگاه در استانها دلیلی بر تامین کامل برق مشترکان آن استان نیست.
وی در ادامه ناترازی تولید و مصرف استان مازندران را یادآور شد و افزود: با توجه به افزایش حدود ۳ برابری جمعیت استان در روزهای آخر هفته و بویژه فصل تابستان، به همین نسبت مصرف برق استان نیز به شدت افزایش مییابد و انتظار داریم که هم استانیهای عزیز با عنایت بیشتری مصارف انرژی خود را مدیریت کنند.