شینا انصاری، معاون رئیسجمهور، در مراسم افتتاحیه این مرکز ضمن قدردانی از خیرین و دستاندرکاران، بر اهمیت وجود چنین مراکزی در کاهش بار روانی بیماران و خانوادههای آنها تأکید کرد. وی با اشاره به تجربه شخصی خود در مواجهه با بیماری سرطان، خاطرنشان کرد که اقدامات مراکز خیریه میتواند مسیر درمان را برای بیماران هموارتر کند
وی افزود: مواجهه با بیماری سرطان یکی از سختترین و چالشیترین موضوعاتی است که زندگی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد و از نظم و وضعیت طبیعی خارج می کند. فعالیتهای انجمنهای خیریهای مانند آرین میتواند خیلی از این مسائل که بیماران و همراهان با آن مواجه هستند را کمرنگ و مسیر درمان فرسایشی این بیماری را هموار کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: در زمانهای که با انواعع مشکلات و چالشهای اقتصادی و اجتماعی روبهرو هستیم اقدامات انجمنهای خیریهای مانند ارین با حدود ۲ هزار و ۷۰۰ مددجو و ارائه خدماتی مانند حمایت مالی و بازتوانی بعد از درمان و اقدامات روانشناسی بسیار ارزشمند است.
تمرکز بر آموزش در زمینه سرطان
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سرطانی آرین آمل نیز در این مراسم درباره فعالیتهای این مرکز درمانی خیریه با بیان اینکه تشخیص زودهنگام سرطان از بسیاری از هزینههای درمان و از مرگ و میر میتواند پیشگیری کند، اظهار کرد: بر همین اساس هیئت امنا و هیئت مدیره مرکز خیریه آرین آمل، از مدتها پیش موضوع مهم پیشگیری از سرطان در دستور کار فعالیتهای این مرکز قرار گرفت و از ۲ سال پیش آموزش مجازی و حضوری را برای شهروندان آغاز کردیم.
دکتر محسن آسوری افزود: با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصمیم گرفتیم تا نخستین مرکز غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان را با حمایت و مشارکت خیران در این مجموعه راهاندازی کنیم.وی افزود: ۲ هزار و ۷۰۰ بیمار مددجوی این مرکز هستند که ۶۰ درصد از آنها را بانوان تشکیل میدهند. از این ۲ هزار و ۷۰۰ نفر حدود ۴۵ درصد به سرطان پستان و ۲۰ درصد به سرطان دستگاه گوارش مبتلا هستند که سهم بالای این ۲ سرطان در جامعه را نشان میدهد.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سرطانی آرین آمل اظهار کرد: بر اساس شیوهنامههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در این مرکز تشخیص زودهنگام و غربالگری چهار سرطان دهانه رحم، پستان، روده بزرگ و پروستات را در برنامه فعالیتها قرار دادیم.
آسوری با بیان اینکه تقریبا همه تجهیزات مورد نیاز خریداری شده است، اظهار کرد: یک دستگاه ماموگرافی به ارزش ۷۵ میلیارد ریال برای این مرکز خریداری شد که هزینه خرید آن را خیران متقبل شدند.
وی درباره برنامههای غربالگری این مرکز گفت: در کنار این که به بیماران زیر پوشش این مرکز را غربالگری میکنیم، قرار است با هماهنگی مرکز بهداشت شهرستان اهداف بلندمدتی را هم در قالب برنامهها و سیاستهای حوزه سلامت وزارت بهداشت در گستره شهرستان آمل دنبال کنیم.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سرطانی آرین آمل خاطرنشان کرد: طبق بررسیهای انجام شده، تعداد زنان ۳۰ تا ۵۹ سال شهرستان که باید از نظر ابتلا به سرطان دهانه رحم بررسی شوند۹۸ هزار و ۲۸۱ نفر، تعداد زنان ۳۰ تا ۶۹ سال که برای سرطان پستان باید بررسی شوند ۱۱۸ هزار و ۳۱۱ نفر و افراد ۵۰ تا ۶۹ سال که برای سرطان روده بزرگ باید غربالگری شوند ۹۱ هزار و ۶۱۹ نفر است.
آسوری به استقبال خانوادهها و خیران برای گسترش فعالیتهای این مرکز خیریه درمانی اشاره کرد و گفت: با حمایت خیران غربالگری را در شهرستان آغاز کردیم و خوشحالیم که برخی خانوادهها نیز با اهدای هزینههای مربوط به برخی رسوم مانند مراسم ترحیم عزیزانشان در این زمینه همراه ما هستند.
- نویسنده : اسلامی