فریبا بریمانی افزود: از این تعداد، حدود ۱۶۰ نوزاد کودک شیرخوار نیاز به ارزیابی تخصصی و پیگیری داشتند که به مراکز درمانی مربوطه معرفی شدند.
وی با بیان اینکه این آمار نشان میدهد اجرای برنامههای غربالگری چقدر میتواند در پیشگیری از ناشنوایی دائم یا کاهش کیفیت زندگی کودکان موثر باشد، خاطرنشان کرد: فرصت طلایی تشخیص اختلالات شنوایی تا پیش از سه ماهگی است و والدین باید در نخستین هفتههای تولد فرزندشان به پایگاههای غربالگری مراجعه کنند.
بریمانی اظهار کرد: فرآیند غربالگری شنوایی بسیار سریع، بدون درد و غیرتهاجمی است اما اثرات آن ماندگار و زندگیساز خواهد بود.
وی تصریح کرد: در استان مازندران ۶ دستگاه غربالگری شنوایی پیش دبستانی در شهرهای ساری، بابل، آمل، تنکابن، بهشهر و نوشهر و با هماهنگی بهزیستی شهرستان های همجوار، غربال شنوایی کودکان سنین سه تا پنج سال را بر عهده دارند.
مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام اختلالات شنوایی در نوزادان و شیرخواران، افزود: غربالگری شنوایی یکی از موثرترین روشها برای پیشگیری از عوارض جبرانناپذیر ناشنوایی و اختلالات مرتبط با آن است.
بریمانی گفت: شناسایی بهموقع این مشکلات، امکان مداخله درمانی و توانبخشی سریع را فراهم میکند و از تأخیر در رشد گفتار و زبان کودکان جلوگیری می کند.
وی با بیان اینکه پایگاههای غربالگری شنوایی در سراسر استان به صورت گسترده فعال هستند، تصریح کرد: این خدمات بهصورت رایگان یا با هزینه بسیار ناچیز در مراکز غربالگری شنوایی زیرپوشش و نظارت بهزیستی استان ارایه میشود.
مدیرکل بهزیستی مازندران ادامه داد: خانوادهها میتوانند با مراجعه به نزدیکترین پایگاه، از سلامت شنوایی فرزندان خود اطمینان حاصل کنند
وی با عنوان اینکه سلامت شنوایی، حق هر کودک است، گفت: خاطرنشان کرد: با استفاده از خدمت سیار، تلاش می شود تا اقشار مختلف مردم به ویژه در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته نیز از این مزایا بهره مند شوند.
بهزیستی مازندران ۳۸۳ هزار نفر در قالب ۱۷۱ هزار خانوار را زیرپوشش دارد.
این نهاد حمایتی همچنین ۶۲ هزار معلول را زیرپوشش دارد و معلولان جسمی حرکتی با ۲۷ هزار نفر بیشترین تعداد معلولان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان را به خود اختصاص داده اند، این نهاد همچنین ۱۳ هزار معلول کم توان ذهنی، بیش از هفت هزار معلول نابینا و هفت هزار و ۴۳۰ معلول ناشنوا و کم شنوا، ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار روانی مزمن و ۷۳۰ معلول صوت و گفتاری را در مازندران زیرپوشش دارد
- نویسنده : اسلامی