به گزارش ملکان از روابط عمومی پزشکی قانونی مازندران، در دل مشاغلی که چرخهای زندگی را میچرخانند گاهی جان انسانها به قیمتی ناچیز در معرض خطر قرار میگیرد.
کارگرانی که با دستان پینهبسته، ستونهای جامعه را میسازند، بیهیاهو اما با تمام توان کار میکنند؛ ولی سایه سنگین بیتوجهی به ایمنی هر از گاهی جانشان را میگیرد.
حوادث شغلی زنگ هشداری برای آنهایی که میتوانند مسیر آینده را امنتر کنند و باتوجه به اقدامات پیشگیرانه میتوان جلوی حوادث را گرفت.
در این ارتباط علی عباسی مدیرکل پزشکی قانونی استان مازندران در همین خصوص با اعلام این خبر گفت: مرگومیر ناشی از حوادث کار طی سه ماهه امسال ۱۸ نفر بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد کاهش داشت.
وی با بیان اینکه از این موارد ۱۳ نفر متاهل و بقیه مجرد هستند، افزود : براساس آمارهای موجود در سه ماهه سالجاری سقوط از بلندی با ۱۲ فوتی رتبه اول مرگهای ناشی از حوادث کار را به خود اختصاص میدهد و جسم سخت با چهار، برقگرفتگی و سایر هر کدام با یک فوتی در رتبههای بعدی مرگ بر اثر حوادث کار قرار دارند.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران اضافه کرد: در سه ماهه امسال بیشترین مرگهای ناشی از حوادث کار با هفت مورد در اردیبهشت و خرداد ماه و کمترین آن با چهار مورد در فروردین ماه ثبت شده است.
عباسی تصریح کرد: طی این مدت شهرستانهای آمل و نور هر کدام با سه فوتی بیشترین و شهرستانهای بابل، تنکابن، سوادکوه، عباسآباد، کلاردشت، محمودآباد، نور، نکا هر کدام با یک فوتی کمترین موارد مرگ بر اثر حوادث کار را داشتند.
وی به تفکیک سن متوفیان، گفت: بیشترین سن مربوط به افراد ۴۱ تا ۵۰ سال با ۶ فوتی و سنین بیش از ۶۱ سال با یک فوتی کمترین آمار طی این سه ماه گزارش شده است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان مازندران یادآور شد: براساس آمار مراکز پزشکی قانونی استان طی سه ماه امسال ۲۰۴ شامل ۱۹۳ مرد و بقیه زن مصدوم ناشی از حوادث کار به پزشکی قانونی مراجعه کردند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۸ درصد کاهش داشت.
عباسی، ارزش نهادن به جان انسانها، داشتن برنامه ایمنی در کار، رعایت استانداردها و قوانین مربوطه، آموزش و ایجاد نظام اطلاعرسانی و عبرت از حوادثی که اتفاق افتاده را از مهمترین راهکارها در راستای کاهش حوادث ناشی از کار دانست.
- نویسنده : سمانه اسلامی