ساماندهی سواحل مازندران در گرو تعیین تکلیف حریم ۶۰ متری خزر
ساماندهی سواحل مازندران در گرو تعیین تکلیف حریم ۶۰ متری خزر
فرماندار بابلسر گفت: ساماندهی سواحل مازندران نیازمند اختیارات، اعتبارات و تعیین تکلیف حریم ۶۰ متری دریای خزر است.

قربانعلی ولی‌زاده در جلسه ستاد ساماندهی سواحل مازندران با اشاره به ظرفیت‌ها و چالش‌های موجود در حوزه سواحل این شهرستان بابلسر خواستار تصمیم‌گیری جدی و اجرایی درباره حریم ۶۰ متری ساحل و تأمین اعتبارات لازم برای افزایش ایمنی و خدمات به گردشگران شد.

فرماندار بابلسر با تأکید بر موقعیت جغرافیایی خاص این شهرستان و حضور سه رودخانه پرآب، آن را یکی از پرترددترین و جذاب‌ترین نقاط ساحلی استان برشمرد و گفت: ساحل بابلسر با طول ۲۳ کیلومتر، مقصد گردشگری مهمی در تمامی فصول سال است که نیازمند مدیریت منسجم، تأمین تجهیزات امدادی، ساماندهی خدمات رفاهی و افزایش ایمنی شناگران است.

وی از عدم وجود مالکیت قانونی شهرداری یا فرمانداری در حریم ۶۰ متری سواحل انتقاد کرد و افزود: اگرچه مردم انتظار خدمات از فرمانداری دارند، اما به لحاظ حقوقی هیچ اختیاری در این محدوده نداریم. واگذاری این حریم به شهرداری‌ها می‌تواند هم موجب ارائه خدمات مطلوب‌تر به شهروندان شود و هم تأمین منابع پایدار برای حضور ناجیان و نیروهای امدادی را تسهیل کند و پرداخت به‌موقع حقوق ناجیان ضروری است.

فرماندار بابلسر همچنین از نبود بودجه مشخص شهرستانی برای پرداخت هزینه‌های ناجیان گلایه کرد و خواستار ابلاغ سرانه اعتباری مشخص به فرمانداران (مشابه آنچه در انتخابات اجرا می‌شود) شد تا بتوانند متناسب با ظرفیت‌ها و نیازهای محلی تصمیم‌گیری و مدیریت کنند.

وی ضمن قدردانی از همکاری دستگاه‌های انتظامی، امدادی و قضائی در ساماندهی سواحل، از مسئولان وزارت کشور و استانداری خواست تا با نگاه حمایتی نسبت به تعیین تکلیف وضعیت مالکیت‌ها، تأمین زیرساخت‌های بهداشتی و رفاهی، پرداخت به‌موقع دستمزد ناجیان و تجهیز آنان اقدام جدی صورت گیرد.

فرماندار بابلسر خاطرنشان کرد: خوشبختانه با همکاری و تلاش شبانه‌روزی همه دستگاه‌ها تاکنون مورد منجر به فوت ناشی از غرق‌شدگی نداشتیم. این حاصل زحمات جمعی و مدیریت هماهنگ در سطح شهرستان بوده و از حمایت‌ها و هدایت‌های دکتر حسینی‌جو معاون استاندار قدردانی می‌کنم.

مازندران با دارا بودن بیشتر از ۴۰۰ کیلومتر ساحل دریا سالانه میزبان میلیون‌ها مسافر و گردشگر از نقاط مختلف کشور است که مقصد سفر بخش عمده ای از این مسافران دریا و سواحل آن است. موضوع جذاب برای آنان اما دردسر ساز برای دست اندرکاران و متولیان امر در این حوزه است.

طرح سالم‌سازی دریا از سال ۱۳۹۱ با هدف کاهش تلفات ناشی از غرق شدن هنگام شنا و همچنین ارایه خدمات تجمیعی گردشگری و نظارت‌های اجتماعی همه ساله از اول خرداد ماه در سواحل استان مازندران اجرا می شود.
با توجه به اینکه مازندران دارای ۱۵ شهرستان ساحلی است که در این میان محمود آباد با ۳۰ کیلومتر ساحل آزاد و بیش از ۱۲۰ راه دسترسی دارای ۱۶ طرح، بابلسر با ۲۷ کیلومتر نوار ساحلی و ۱۳ کیلومتر نوار ساحلی قابل شنا با ۱۵ طرح سالم‌سازی، از شاخص‌ترین شهرستان های مرکزی استان در اجرای این طرح محسوب می‌شوند.

از سال های گذشته از اوایل خرداد در حدود بیشتر از ۶۰۰ نقطه از سواحل طرح های سالمسازی دریا اجرایی می شد و امسال با شناسایی نقاط حادثه خیز جدید تعداد نقاط استقرار ناجیان غریق به ۷۳۰ نقطه افزایش یافته است.
مازندران طی سال های اجرای این طرح توانسته توفیقات خوبی در کاهش غریق کسب کنند و از سویی امیدواری ها برای به کاهش هر چه بیشتر آن را ایجاد کرده است.
به استناد داده های اداره کل پزشکی قانونی استان مازندران از سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ به ترتیب ۱۰۹، ۹۹، ۱۴۷ و ۱۶۱ نفر در دریای خزر غرق شدند.

 

 

  • نویسنده : سمانه اسلامی