سه بذر جدید برنج در آمل رونمایی شد
سه بذر جدید برنج در آمل رونمایی شد
سه بذر جدید برنج  در موسسه تحقیقات برنج مازندران درآمل رونمایی شد.

به گزارش ملکان رئیس مرکز تحقیقات برنج کشور در این مراسم گفت: این ارقام پرمحصول و خوش‌کیفیت، سازگار با مناطق اقلیمی مازندران و گیلان هستند و تحمل بهتری در برابر تنش‌هایی مانند خشکی دارند.

مریم حسینی افزود: هدف این است که کشاورزان به جای دو کشت، با استفاده از این ارقام در بازه زمانی کوتاه‌تر، محصول بیشتری برداشت کنند و منابع آب و خاک کمتر تحت فشار قرار گیرد.

وی برنج را محصولی استراتژیک خواند و گفت: تشویق کشاورزان به استفاده از بذرهای اصلاح‌شده و حمایت از صنایع تبدیلی برنج از برنامه‌های اصلی ما برای اقتصادی‌کردن این بخش است.

این مقام مسوول از برنامه‌های سازمان برای تنظیم مصرف نهاده‌ها و کنترل بیماری‌های برنج خبر داد و گفت: این برنامه‌ها به تولید محصول سالم‌تر با مصرف نهاده کمتر کمک می‌کند.

این دستاورد تحقیقاتی در بیست و پنجمین سال فعالیت انجمن برنج ایران و با حضور شالیکاران و متخصصان این حوزه رونمایی شد.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.

این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

  • نویسنده : سمانه اسلامی