به گزارش خبرنگار ملکان – مریم مشایخ
اولین گردهمایی هسته اولیه از انجمن دانش آموختگان با هدف آگاهسازی نسبت به اهمیت موضوع کشاورزی در استان مازندران، فرصتهای درآمدی در این حوزه، ترغیب و تشویق به بهرهبرداری از پتانسیلهای موجود در این زمینه و دستیابی انجمن به حلقه دوم ارتباطی خود به همت انجمن دانش آموختگان دانشگاه کشاورزی با حضور دکتر زیارلاریمی، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد.
احمد زیارلاریمی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران در این گردهمایی، گفت: افتخار تحصیل در این دانشگاه را داشته و از اساتید و مدیران دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی در این برگزاری تقدیر کرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران را،تخصصیترین مرجع زیست بوم بخش کشاورزی استان عنوان کرد و گفت: وارد دهه سوم خدماترسانی به جامعه کشاورزی شدیم و تلفیقی از ارائه خدمات به دانش آموختگان بخش کشاورزی، تولیدکنندگان و بهرهبرداران را شاهد هستیم بگونه ای که در حال حاضر نظام مهندسی کشاورزی تنها مرجع صادر کننده مجوزات بخش کشاورزی استان مازندران است.
زیارلاریمی تعداد اعضای دانشآموخته حوزه کشاورزی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان را بیش از ۸ هزار نفر در ۲۷ رشته گرایش عنوان کرد و افزود: به لحاظ اهمیت حکمرانی دانش در فرایند تولید، توانستهایم توفیقات خوبی داشته باشیم، اما در حوزه کشاورزی با سیاستگذاری نادرست، سهمبری دانش از تولید بسیار اندک است در صورتی که مهمترین نهاده و عامل پیشران در فرآیند تولید؛ دانش است.
وی تصریح کرد: در چند سال اخیر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران طرحی را با نام سدات در استان اجرایی کرده که سهمبری دانش از تولید را افزایش داده و در تلاشیم این طرح را در همه زمینههای محصولات کشاورزی گسترش دهیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران از اجرای آزمایشی، طرح ارتقای سلامت محصولات گیاهی (کیوی) در غرب استان خبر داد و افزود: محصولی که در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۸ تا ۱۰ هزار تومان از باغدار خریداری میشد،در این طرح با ارائه کد QR (کد ارتقا سلامت محصول) در سال ۱۴۰۲ به کیلویی ۳۵ هزار تومان رسیده و قابلیت صادرات پیدا کرد.
وی ادامه داد: کیوی امسال بین ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان از کشاورزان خریداری میگردد و این ارزش افزوده، تنها با عرضه دانش فارغالتحصلان بخش کشاورزی اتفاق افتاد که محصولات با قیمت بالا، استاندارد و صادرات محور تولید شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه امروز کشاورزی دقیق و هوشمند باید جایگزین کشاورزی سنتی گردد و این فرآیند باید از دستمزد محوری به دانشمزد محوری تغییر مسیر دهد تصریح کرد: در این طرح کارشناس ما بر اساس دانشی که ارائه میدهند حق السهم دریافت میکنند و در ارزش افزودهای که برای تولید کننده ایجاد میکنند، سهیم هستند.
وی با انتقاد از اینکه استان مازندران به لحاظ کشاورزی از قابلیتهای بسیاری برخوردار است و با توجه به گردش مالی بسیار بالا در حوزه کشاورزی، متاسفانه دانشآموختگان ما در این چرخه سهم زیادی ندارند تصریح کرد: از همه اساتید، مدیران، انجمنها، تشکلها خواستار شکلگیری یک گفتمان واحد و غالب در استان مازندران هستیم و حتما باید کشاورزی مازندران مبتنی بر مهندسی به دستان همه دانشآموختگان بخش کشاورزی باشد.
وی همچنین تاکید کرد: با انتقال دانش و تکنولوژی در واحدهای تولیدی نیز باید شاهد افزایش ضریب نفوذ دانش باشیم.
زیارلاریمی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان خانه دوم همه نخبگان و دانشآموختگان بخش کشاورزی است و در تلاش هستیم تا با بهبود فضای کسب و کار در حوزه کشاورزی هم به اشتغال و هم به بهرهوری محصولات کشاورزی استان کمک کنیم.