به گزارش ملکان علی تقی پور در نشست شورای کشاورزی مازندران در ساری با هشدار نسبت به صادرات غیرمجاز محصولات باغی، اعلام کرد: صادرات این محصولات با برگ به دلیل احتمال انتقال آفات ممنوع است و صدور برگ قرنطینه باید صرفاً در استانهای تولیدکننده انجام شود.
وی با اشاره به ضرورت رصد آفت مگس مدیترانه توسط کارشناسان جهاد کشاورزی و باغداران، گفت: رعایت شیوهنامههای جهانی در تولید کیوی موجب شده صادرات این محصول از مازندران در شرایط مطلوبی قرار گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران همچنین نسبت به صادرات تهلنجی و کولبری کیوی در بازه ممنوعه ۱۵ تیر تا ۱۵ مهر هشدار داد و تأکید کرد: این اقدام میتواند بازار جهانی ایران را با خطر جدی مواجه کند و موجب افت قیمت محصول در فصل صادرات شود.
تقیپور گفت: این استان آمادگی دارد زمین لازم برای طرحهای زیرساختی صادرات در گمرک آستارا را در اختیار قرار دهد.
وی با تأکید بر ضرورت جلوگیری از قاچاق و تغییر محصولات باغی در زمان حمل، افزود: صدور برگ قرنطینه باید صرفاً در استانهای تولیدکننده انجام شود و صدور آن در استانهای غیرتولیدکننده موجب افت کیفیت و از دست رفتن بازارهای صادراتی خواهد شد.
طبق آمار رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از ۱۱۰ هزار هکتار باغ مرکبات استان، ۲۵هزار هکتار نارنگی است که با توسعه و احیاء باغ مرکبات طی سه سال گذشته سطح باغ های نارنگی زودرس استان به ۱۲ هزار هکتار افزایش یافت.
نارنگی و پرتقال مهم ترین میوه باغ های مازندران هستند و بسته به گونه درخت به صورت زودرس و یا دیررس برداشت شده و روانه بازار می شود. در میان نارنگی ها ارقام ایواساکی، میاگاوا، اکتیو و هوشیموتو در باغ های مرکبات مازندران زودرس محسوب می شوند و به طور معمول برداشت آنها از دهه دوم شهریور آغاز می شود.
مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۱ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
- نویسنده : سمانه اسلامی