به گزارش خبرنگار ملکان – سمانه اسلامی
نماینده در مجلس شورای اسلامی با بیان این که دولت برای تکمیل پل نیمه کاره کمربندی جنوبی بابل پس از ۱۵ سال از اجرای طرح ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص داد، گفت: فرایند تکمیل این طرح زیرساختی بابل به زودی آغاز می شود.
پس از سالها انتظار و پیگیریهای مستمر، بالاخره طلسم ۱۵ ساله تکمیل کمربندی جنوبی بابل شکسته شد. با تخصیص اعتبار ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی، این پروژه حیاتی که نقش مهمی در کاهش بار ترافیکی و تسهیل تردد در منطقه دارد، به مراحل پایانی خود نزدیک شده است. کمربندی جنوبی بابل که با هدف کاهش بار ترافیکی سنگین شهر بابل و اتصال شرق و غرب مازندران احداث شده بود، پس از سالها وقفه و سردرگمی، در سال ۱۳۹۶ به بهرهبرداری رسید. اما به دلیل برخی نواقص و مشکلات زیرساختی، همچنان نگرانیهایی در خصوص ایمنی و کیفیت این مسیر وجود داشت. با تخصیص اعتبار جدید، علاوه بر تکمیل پروژههای نیمهکاره، اقدامات مهمی برای بهبود روشنایی، تعمیر و نگهداری مسیر و رفع نقاط حادثهخیز در دستور کار قرار گرفته است. این اقدامات نشان از عزم جدی مسئولین برای ارتقای ایمنی و کیفیت این مسیر مهم است.
احمد فاطمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تکمیل این طرح نیمه تمام که سالها بلاتکلیف رها شده بود با تخصیص اعتبار مورد نظر گره گشایی شد.
وی گفت: برای تکمیل این طرح در دوره های مختلف تلاش های زیادی انجام شد که خوشبختانه همه این تلاش ها با تخصیص اعتبار مد نظر به ثمر نشست.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که کمربندی جنوبی بابل از جمله جاده های پرتردد و راهبردی استان محسوب می شود، اظهار کرد: این کمربندی شرق و غرب مازندران را به هم متصل و بار ترافیکی زیادی را در جاده ها کاهش می دهد.
فاطمی ادامه داد: تکمیل روشنایی در کمربندی جنوبی بابل از جمله ضرورت های مهمی بود که با سرعت در حال انجام و تا پایان سال بخش قابل توجهی از آن افتتاح خواهد شد.
بابل به روزهای بدون ترافیک نزدیکتر شد
کمربندی جنوبی بابل طرحی که در سال ۱۳۸۵ به مساحت ۱۶.۵ کیلومتر مربع عملیات اجرایی آن آغاز شده بود، پس از سالیان سال سردرگمی مردم استان و ماندن مسافران در ترافیک سنگین شهرستان بابل، در نهایت در فروردین ۱۳۹۶ به بهره برداری رسید تا بارترافیک را کاهش دهد و مردمی که قصد دارند از بابل به قائمشهر و ساری و دیگر مناطق کشور بروند دیگر با حجم قابل توجهی از ترافیک شهر بابل مواجه نشوند و از راه جایگزین کمربندی که به طور تقریبی در کنار شهر وجود دارد، عبور کنند.
هزینه ساخت این کمربندی افزون بر یک هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال اعلام شده بود و تکمیل آن در این سالها از مهمترین دغدغههای مردم منطقه به حساب میآمد. برای این کمربندی ۶ زیرگذر و سه رو گذر به طول ۱۰۰ متر ساخته شده است.
اگرچه تا قبل از بهرهبرداری کمربندی جنوبی بابل، وضعیت ترافیکی این شهر بسیار نامناسب بود و تردد خودروهای سنگین و سواریهایی که قصد عبور از بابل به سمت شرق یا غرب مازندران را داشتند، ترافیک سنگینی را به این شهر تحمیل میکرد، اما با بهرهبرداری از کمربندی جنوبی بابل که بیش از ۱۳ سال ساخت آن طول کشید، از بار ترافیکی بابل کاسته شده است؛ با این همه، این کمربندی که اکنون محل تردد خودروهای سنگین و سبک است، هنوز مشکلات متعددی دارد که رفع نشده است. در واقع بهرهبرداری زودهنگام و از سر ناچاری کمربندی سبب شده که ضعفهای آن برطرف نشود طوری که رانندگان عبوری گلایههای زیادی از ضعفهای زیرساختی کمربندی ۱۶.۵ کیلومتری به خصوص روشنایی این کنار گذر دارند.