
به گزارش ملکان، سرویس اجتماعی – سمانه اسلامی
کیفیت پایین نان در مازندران، علاوه بر نارضایتی مردم، نگرانی مسئولان را نیز برانگیخته است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که کیفیت پایین نان میتواند عواقب بهداشتی برای مصرفکنندگان داشته باشد و همچنین به اقتصاد نانواییها و کشاورزان آسیب برساند.
یوسف نوری، استاندار مازندران، در گفتوگویی با خبرنگاران، از کیفیت نامناسب نان در شهرهای شمالی کشور انتقاد شدید کرد و خواستار اقدام فوری مسئولان مربوطه برای بهبود این وضعیت شد.
استاندار مازندران با اشاره به اینکه همکارانش در تعزیرات، بهداشت و فرمانداریها موظف به پیگیری جدی این موضوع هستند، تأکید کرد: «اگر قرار است قیمت نان در مازندران مانند سایر استانها تغییر کند، باید نسبت به کیفیسازی آن اقدام شود.»
نوری همچنین به مشکلاتی که در زمینه حملونقل آرد وجود داشت، اشاره کرد و افزود: «خوشبختانه این مشکل برطرف شده، اما همچنان از کیفیت نان تولیدی استان راضی نیستم.»
وی در ارتباط با وجود صف طولانی نان در نانوایی های استان، گفت: ۲ دلیل در این زمینه وجود دارد، دلیل اول ممکن است به دلیل کیفیت پخت نان یک نانوایی باشد که مصرف کننده ترجیح می دهد حتی با وجود صف نان مصرفی خود را از آن خبازی تهیه کند و دلیل دیگر حضور مسافران در مبادی اصلی استان است، اگر بتوانیم نقشههای نانواییها را در اختیار مسافران قرار دهیم در کاهش صف ها موثر است.
در بررسیهای میدانی مشخص شده که صفهای طولانی نانوایی ها منوط به خیابانهای اصلی نیست و حتی در برخی کوچه پس کوچهها مردم برای تأمین نان مصرفی باید در صف های طولانی منتظر بمانند.
حضور میدانی فرمانداران در مراکز عرضه نان یکی از ضرورتهای اساسی است که کمتر در این مدت با توجه به گلایههای مردمی از صفهای طولانی اطلاع رسانی شده است.
صفهای طولانی نان تقریبا در همه جای استان وجود دارد و در مناطق مسافرخیز مردم به شدت برای تأمین نان دچار مشکل هستند.
سالانه حدود ۳۸۰ هزار تن و ماهانه ۳۱ هزار تن آرد بین بیش از چهار هزار و ۶۰۰ واحد خبازی که مسوولیت پخت نان در مازندران را برعهده دارند، توزیع می شود. در استان حدود پنج هزار واحد نانوایی وجود دارد و براساس آمار رسمی سرانه نانوایی در مازندران از میانگین کشوری نیز بالاتر است.