به گزارش ملکان از روابط عمومی استانداری مازندران مهدی یونسی رستمی در جلسه رفع موانع صادرات استان اظهار کرد: با بهرهبرداری از مرکز «پرتودهی گاما و پلاسما» و ضد عفونی کردن محصولات کشاورزی شرایط صادرات مرکبات از استان به کشورهای هدف بهبود مییابد.
استاندار مازندران با بیان این که روند فعلی صادرات و واردات در این خطه از شمال به توسعه اقتصادی استان کمکی نمیکند و باید تغییر کند، اظهار کرد: سال گذشته حدود ۴۰۰ میلیون دلار صادرات و بیش از ۱.۷ میلیارد دلار واردات در استان ثبت شده که تراز تجاری را منفی کرده است.
یونسی رستمی با اشاره به واگذاری مدیریت چهار میز صادراتی مرکبات، لبنیات، گلوگیاه و کیوی به مازندران از سوی سازمان توسعه تجارت، ادامه داد: موانع صادراتی بهویژه در گمرک آستارا در این جلسه ها بررسی و پیگیری شد.
نماینده عالی دولت در مازندران تصریح کرد: ثبت اظهارنامههای صادراتی مرکبات از مازندران، یکی از مطالبات مهم استان در حوزه توسعه صادرات است که تراز تجاری این استان را به مراتب افزایش می دهد.
این مقام مسوول تصریح کرد: در شرایط فعلی همه تلاش ها بر آن است تا با استفاده از فناوری های نوین و بهره مندی از ظرفیت دانش بنیان ها کیفیت محصولات صادراتی مازندران افزایش یابد.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
- نویسنده : سمانه اسلامی