به گزارش ملکان قصه تلخ تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در مازندران اگرچه ممکن است آغازی داشته باشد، ولی به طور قطع با توجه به ارزندگی زمین هایش در مقابل پیشنهادات وسوسه انگیز پایانی ندارد و نخواهد داشت و تنها راهکار برای مقابله با آن، ایجاد دست اندازهای مختلف در کنار آگاهی بخشی به مردم است.
مازندران با داشتن ۴۶۰ هزار هکتار زمینهای زراعی و باغی سالانه ۷۲ نوع محصول کشاورزی را تولید میکند. تولید بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات و انواع محصولات باغی در مازندران سبب شده که این استان به عنوان قطب تولید محصولات باغی و کشاورزی کشور همواره مورد توجه باشد.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.
در این ارتباط در راستای اجرای قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی، ۲۳ مورد کاربری غیرمجاز در شهرستان محمودآباد قلع و قمع شد.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد گفت: این اقدامات در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی و با هدف جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی انجام شده است.
سیدحسین اسلامی افزود: در این راستا ۲۳ مورد تغییر کاربری غیرمجاز شامل دیوارکشی، تفکیک، پیکنی و نخالهریزی به مساحت ۱۸ هزار و ۷۰۰ متر مربع شناسایی و با دستور دادستان و همکاری ضابطین قضایی، نیروی انتظامی و اکیپ صیانت از بستر تولید مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد، قلع و قمع شد.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد با تأکید بر قاطعیت این مدیریت در حفظ کاربری اراضی کشاورزی، اظهار داشت: حفظ کاربری اراضی کشاورزی خط قرمز این مدیریت بوده و هرگونه تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی زراعی و باغی جرم محسوب شده و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت شبانهروزی گشتهای امور اراضی، از روستائیان و دهیاران خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی زراعی و باغی شامل تفکیک، دیوارکشی، خاکبرداری، خاکریزی و احداث بنا، مراتب را به مدیریت جهاد کشاورزی، مراکز جهاد کشاورزی تابعه، نیروی انتظامی و یا از طریق سامانه ۱۳۱ اطلاع رسانی کنند.
- نویسنده : سمانه اسلامی