به گزارش ملکان محمدعلی نوبخت در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری شهرستان در سخنانی از کسب رتبه نخست ساری در ثبت اشتغال در سامانه رصد استان خبرداد و اظهار داشـت: مرکز مازندران در مقایسه با دیگر شهرستان های استان، رتبه نخست اشتغال دانشآموختگان دانشگاهی در سامانه رصد را به خود اختصاص داده است.
وی بر لزوم نظاممند شدن رصد اشتغال در سامانههای ملی و استانی تاکید کرد و افزود: افزایش ۱۰۷.۵ درصدی تعهد اشتغال مرکز مازندران در حالی محقق شد که میزان سهمیه در نظر گرفته شده برای ایجاد اشتغال ۶ هزار و ۸۴۲ شغل بود و محقق شدن این امر بیانگر تلاش مستمر، همافزایی میان دستگاههای اجرایی و همراهی بخش خصوصی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: ساری نه تنها در حوزه اشتغال عمومی، بلکه در اشتغال دانشآموختگان دانشگاهی نیز حائز رتبه نخست در سامانه ملی رشد اشتغال شده است و این دستاورد بیانگر جهشی قابل توجه در پیوند میان علم و عمل، دانشگاه و بازار کار و ظرفیتسازی هوشمند برای فارغالتحصیلان نخبه و توانمند است.
فرماندار ساری در ادامه با اشاره به راهبرد دولت چهاردهم برای تمرکز بر تولید دانشبنیان و اشتغالزایی پایدار، با بیان اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری، نیازمند رویکردی تحولی، خلاقانه و مردمپایه در حوزه اقتصاد هستیم، تصریح کرد: کارگروه اشتغال، قلب تپنده برنامههای توسعهای شهرستان است و باید به جایگاه واقعی خود در مدیریت منابع، هدایت سرمایهگذاریها و تسهیل فضای کسب و کار بازگردد.
نوبخت اظهار کرد: در سالجاری نیز دستیابی به شاخصهای بالاتر از سطح استان و حتی ملی دور از دسترس نیست، به شرط آنکه با انسجام، شفافیت و بهرهگیری از ظرفیتهای بومی حرکت کنیم.
صنعت همواره در مازندران از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و ۱۵ درصد از تولید ناخالص استان از این بخش است و دستکم سه هزار واحد صنعتی با اشتغالزایی مستقیم ۸۰ هزار نفر در استان وجود دارد که از این تعداد ۴۶۱ واحد صنعتی در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول به فعالیت هستند که نوسازی و روغن کاری چرخ دنده های این بنگاه های اقتصادی با تلاش دولت سیزدهم در دست اجرا است.
مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد که حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.
طبق آمارهای رسمی در استان مازندران ۲ هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی و صنعتی وجود دارد. سهم صنعت از مجموع اشتغال های موجود در مازندران ۳۰ درصد است.
- نویسنده : سمانه اسلامی