تشدید مصرف برق
تشدید مصرف برق
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران گفت: افزایش دمای هوا در مازندران پس از چند روز خنک و بارانی سبب شد که مصرف برق در این استان نسبت به روز گذشته ۲۰ درصد افزایش یابد که از مشترکان درخواست داریم برای پیشگیری از خاموشی و کمک به پایداری شبکه مدیریت مصرف را جدی بگیرند.

 

مرداد هم از راه رسید تا ما همچنان راه تیر را در درست مصرف کردن ادامه دهیم!

خورشید مرداد مهربان ، اما گرم است ، برق را درست مصرف کنیم.

به گزارش خبرنگار ملکان:

روزی با به یاد آورید که فقط برای مدتی کوتاه آب نداشتید و کولرتان هم کار نمی کرد کلافه می شوید و بی کار و بی حس…

بعضی‌ها فکر می‌کنند، صرفه‌جویی یعنی؛ توی تاریکی بنشینیم و لامپ را روشن نکنیم!

یا دو هفته یک‌بار حمام برویم، تا آب کمتری مصرف شود.

یا مثلا در زمستان‌ها، از سرما قندیل ببندیم و مثل بید بلرزیم ولی بخاری را روشن نکنیم!

بعضی‌ها هم اصلاً باورشان نمی‌شود که بشود صرفه‌جویی کرد.

و می‌گویند: یعنی اگر شیر آب چکه نکند، یا یک لامپ اضافه خاموش شود، دیگر برق نمی‌رود؟

دیگر کمبود آب نداریم؟ ولی راستش: بله اگر حتی ۱ لامپ اضافه خاموش شود و انرژی برق هدر نرود، باعث صرفه‌جویی در برق می‌شود و خاموشی و قطع برق کمتر اتفاق می‌افتد.

صرفه‌جویی کار سخت و عجیبی نیست. اگر ما به اندازه‌ی نیاز و درست از منابع انرژی مثل آب و برق و گاز و… استفاده کنیم، صرفه‌جویی کرده‌ایم. گفته، استفاده نکردن از نعمت‌های ارزشمندی که خدا در اختیارمان قرار داده، یعنی صرفه‌جویی؟

اتفاقاً صرفه‌جویی یعنی: از نعمت‌های خدادادی خوب و درست و به جا و به اندازه استفاده کنیم و مواظب باشیم حتی ذره‌ای از آن هدر نرود.

به نظر من صرفه‌جویی یعنی: خدایا شکرت که به ما این‌همه نعمت دادی.

پس در اب و برق بهینه مصرف کنیم تا نسل های اینده با مشکل مواجه نشوند .

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران:

مصرف برق مازندران ۲۰ درصد بیشتر شد

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران گفت: افزایش دمای هوا در مازندران پس از چند روز خنک و بارانی سبب شد که مصرف برق در این استان نسبت به روز گذشته ۲۰ درصد افزایش یابد که از مشترکان درخواست داریم برای پیشگیری از خاموشی و کمک به پایداری شبکه مدیریت مصرف را جدی بگیرند.

سید کاظم حسینی کارنامی اظهار کرد: طبق پیش‌بینی‌ها امروز مصرف برق در نوار شمالی کشور به دلیل افزایش دما بیشتر شد و در مازندران نیز اعداد و ارقام مصرف برق مشترکان بیانگر رشد ۲۰ درصدی است.

وی افزود: با توجه به همکاری خوبی که بخش زیادی از مشترکان برق در استان داشتند هنوز به پیک تابستان ۱۴۰۲ نرسیدیم. اما با توجه به استمرار هوای گرم در استان طی روزهای آتی احتمال این که رکوردهای جدیدی در مصرف برق ثبت شود وجود دارد.

این مسئول خاطرنشان کرد: از همه مردم اعم از شهروندان استان و مسافرانی که در مازندران حضور دارند درخواست داریم که مدیریت مصرف برق را جدی بگیرند و با قرار دادن دمای کولر روی ۲۴ و استفاده از لوازم برقی پرمصرف در ساعات مناسب و غیرپیک به پایداری شبکه برق استان کمک کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران تصریح کرد: به مدیران و کارکنان ادارات و دستگاه‌های اجرایی نیز توصیه می‌شود که بر اساس مصوبه هیئت وزیران مدیریت مصرف را طبق شیوه‌نامه جدی بگیرند.

حسینی کارنامی با اشاره به کم‌توجهی برخی شعب بانک‌ها به رعایت الگوی مصرف اظهار کرد: در بعضی بانک‌ها دمای هوا بسیار پایین است و توجهی به مدیریت مصرف نمی‌شود. می‌خواهیم کولرها را تنظیم کنند. در همه ادارات و دستگاه‌های اجرایی مناطق عادی و غیرگرمسیری باید از ساعت ۱۲ کولرها خاموش شود و ۶۰ درصد کاهش مصرف را شاهد باشیم و در صورت رعایت نشدن این موضوع ناچاریم برق را قطع کنیم.

این مسئول افزود: شرکت توزیع برق مازندران یک میلیون و ۶۱۰ هزار مشترک در ۱۲ شهرستان مازندران از گلوگاه تا فریدونکنار را زیر پوشش دارد که ۷۵ درصد خانگی هستند و ۵۰ درصد برق مصرفی این محدوده را استفاده می‌کنند. کمتر از یک درصد مشترکان این شرکت نیز صنعتی هستند که حدود ۲۰ درصد برق مصرفی استان را به خودشان اختصاص می‌دهند.

حسینی کارنامی با تاکید بر این‌که همه مشترکان در همه بخش‌ها باید مدیریت مصرف را جدی بگیرند، گفت: با توجه به ناترازی تولید برق باید در تمام بخش‌ها مدیریت بار داشته باشیم. برای تشویق مشترکان به مدیریت مصرف برق نیز امسال در بخش خانگی علاوه بر پاداش‌هایی که از قبل وجود داشت جوایز ارزنده‌ای شامل ۳۰۰ دستگاه خودرو و جوایز نقدی ۱۰۰ میلیون و ۱۰ میلیون تومانی به مشترکانی که بهبود عملکد در میزان مصرف داشته باشند تعلق می‌گیرد.

وی افزود: مشترکان خانگی با راهکارهای ساده‌ای مانند قرار دادن دمای کولر روی ۲۴ یا ۲۵ درجه، خاموش کردن لامپ اضافه و استفاده از دستگاه‌های برقی پرمصرف در ساعات غیرپیک مشمول برخورداری از پاداش‌ها و دریافت این هدایا شوند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران با بیان این‌که بیش از سه هزار مشترک بخش کشاورزی زیر پوشش این شرکت قرار دارند، خاطرنشان کرد: تفاهمنامه‌ای با حوزه کشاورزی امضا شد که مشترکان دارای کنتور سه فاز و بالاتر در صورت پنج ساعت همکاری در ساعات پیک، از ۱۹ ساعت برق رایگان بهره‌مند شوند. مشترکان صنعتی نیز با تغییر شیفت می‌توانند با ما همکاری کنند.

حسینی کارنامی افزود: اصناف و بانک‌ها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی هم باید طبق دستورالعمل در ساعت اداری ۳۰ درصد و در ساعت غیراداری ۷۰ درصد مصرف برق خود را نسبت به سال پایه -۱۴۰۰- کاهش دهند. برای این دسته از مشترکان کنتور هوشمند نصب کردیم و از ساعت ۱۳ برق‌شان قطع می‌شود.

به گفته وی میزان مصرف برق مازندران در ماه‌های غیرگرم سال -از مهر تا خرداد- بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ مگاوات است که با افزایش دمای هوا و روشن شدن وسایل سرمایشی به ۲ هزار و ۴۰۰ تا ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات می‌رسد.

با گسترش استفاده از وسایل برقی در محیط کار و خانه شاهد افزایش مصرف انرژی برق هستیم که این امر در دراز مدت علاوه بر افزایش هزینه برق مصرفی سبب آلوده شدن محیط زیست و گرم شدن زمین می شود با توجه به اینکه در بسیاری از کشور ها هزینه های مربوط به انرژی برق و گاز به عنوان سومین هزینه بزرگ خانوارها به شمار می آید صرفه جویی در مصرف برق بهترین روش برای کاهش هزینه های مصرفی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست است، راه ها و روش های مختلفی برای صرفه جویی در مصرف برق وجود دارد که تغییر سبک زندگی روزانه، استفاده بهینه از لوام برقی و عایق بندی محیط اداره و منزل به منظور کنترل مصرف وسایل سرمایشی و گرمایشی در این مورد بسیار کاربردی است؛

 

 

  • نویسنده : سمانه اسلامی