پژوهش و نوآوری محور توسعه پایدار کشور است
پژوهش و نوآوری محور توسعه پایدار کشور است
مدیرکل بیمه سلامت مازندران طی سخنانی در آیین نکوداشت هفته پژوهش این اداره کل ضمن تأکید بر اهمیت پژوهش و نوآوری به‌عنوان محور توسعه پایدار بیان داشت: ما در جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تولید علم شاخص خوبی داریم.

به گزارش خبرنگار ملکان – مریم مشایخ

مدیرکل بیمه سلامت مازندران طی سخنانی در آیین نکوداشت هفته پژوهش این اداره کل ضمن تأکید بر اهمیت پژوهش و نوآوری به‌عنوان محور توسعه پایدار بیان داشت: ما در جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تولید علم شاخص خوبی داریم. در نوشته ها و گفته ها باید به تعبیر خدای علیم؛ قَوْلًا سَدِيدًا به بیان امروزی مبتنی بر شواهد باشد. سیاست گذاری ها هم باید مبتنی بر شواهد باشد.

دکتر حسین جلاهی با بیان اهمیت یادگیری و یاد دادن افزود: یاد دادن مطالب آموزش دیده به دیگران تاثیر بسزایی در یادگیری دارد .

وی همچنین بر تعمیق پژوهش، پویایی علمی، مدیریت دانش و اشتراک‌گذاری نتایج پژوهشی به‌عنوان شاخص‌های مهم تأکید کرد.

مدیرکل بیمه سلامت مازندران و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ادامه و در تعریف واژه تحقیق بیان داشت: تحقیق واژه ای عربی به معنای بررسی، پژوهش و ….. است همچنین به معنی کاربرد روش‌های علمی در حل یک مسئله و کوشش منطقی به یک یا چند سوال.

وی افزود: تحقیق یا کاربردی است یعنی امکان کاربرد دانش در آن وجود دارد یا بنیادی است یعنی افزایش حیطه شناختی و فهم در آن جریان دارد.

وی گفت: اولین مرحله تحقیق احساس وجود یک مشکل است که حل آن ابهام دارد. وی یادآور شد: تحقیق مراحلی دارد که از جمله آنها می‌توان به: تعیین مسئله، صورت‌بندی فرضیه، تغییر نامگذاری متغیرها، تعالی و عملیاتی، کنترل و دستکاری متغیرها، انتخاب طرح تحقیق، ساختن روش‌های اندازه‌گیری و مشاهده، ساختن پرسشنامه و برنامه‌ریزی مصاحبه، تجربه و تحلیل آماری و تهیه گزارش پژوهش اشاره نمود.

وی ضمن بیان اهمیت یادداشت برداری در دوره های آموزشی بیان داشت: یادداشت برداری در دوره‌های آموزشی امری بسیار با اهمیت است و در فهم بهتر مسئله کمک کرده و یادگیری را موثرتر و نیمه عمر یادگیری را افزایش می دهد خصوصا در مواردی که مطالب برای اولین بار ارائه می‌شود.

لازم به ذکر است در ادامه این مراسم، نشست تخصصی پژوهشی کشوری با هماهنگی مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت کشور و واحد مازندران و با حضور و سخنرانی دکتر هدی شیرافکن، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل همچنین مدیران ستادی و استانهای بیمه سلامت کشور (به صورت ویدئوکنفرانس) برگزار شد و مطالبی پیرامون طراحی و اجرای مطالعات کوهورت تشریح شد.

همچنین دکتر سیمین موعودی، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز سخنانی در خصوص جایگاه ایران در تولید مقالات علمی و چگونگی دسترسی به جایگاه کشورمان از طریق سایت های موجود ارائه نمود.

لازم به ذکر است، در این نشست، دکتر عباس محمد بیگ تبریزی، رییس واحد تحقیقات بیمه سلامت مازندران نیز به بیان عملکرد و برنامه های پژوهش محور این واحد نظیر برپایی نمایشگاه هفته پژوهش ، مسابقات علمی و پژوهشی بین همکاران و … پرداخت و در پایان این مراسم از برندگان مسابقات پژوهشی که به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش برگزار شد، با اهدای لوح سپاس به امضای مدیرکل بیمه سلامت مازندران و جوایزی تقدیر به عمل آمد.