مسیر توسعه و تحول‌ در سازمان تأمین‌اجتماعی
مسیر توسعه و تحول‌ در سازمان تأمین‌اجتماعی

هفته تأمین‌اجتماعی در سال‌۱۴۰۳، به سبب همزمانی با شهادت رئیس‌جمهور مردمی حضرت آیت‌الله رئیسی و نیز انتخاب رئیس‌جمهور جدید، فرصت مناسبی برای تبیین دستاوردهای سازمان تأمین‌اجتماعی در دولت سیزدهم و نیز جلب توجه دولت جدید به اهمیت استمرار رویکردهای تحولی در بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌گر اجتماعی کشور است. سازمان تأمین‌اجتماعی با حدود ۴۷ میلیون نفر جمعیت […]

هفته تأمین‌اجتماعی در سال‌۱۴۰۳، به سبب همزمانی با شهادت رئیس‌جمهور مردمی حضرت آیت‌الله رئیسی و نیز انتخاب رئیس‌جمهور جدید، فرصت مناسبی برای تبیین دستاوردهای سازمان تأمین‌اجتماعی در دولت سیزدهم و نیز جلب توجه دولت جدید به اهمیت استمرار رویکردهای تحولی در بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌گر اجتماعی کشور است.

سازمان تأمین‌اجتماعی با حدود ۴۷ میلیون نفر جمعیت تحت‌پوشش، بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌گر کشور است که با توجه به گستره و تنوع ذی‌نفعان در سه گروه بیمه‌شدگان، کارفرمایان و مستمری‌بگیران و نیز تنوع و تکثر مأموریت‌ها و حوزه‌های فعالیت، باید بتواند به‌عنوان یک سازمان با تعهدات بین‌نسلی، ضمن توسعه خدمات جاری خود، به فکر تعهدات آتی هم باشد . دستاورد مهم دیگر این دوره، متأثر از تأکید و پیگیری شخص رئیس‌جمهور شهید؛ تأدیه بی‌سابقه بدهی دولت به سازمان تأمین‌اجتماعی بوده که ویژگی مهم این تأدیه بدهی، پرداخت بخشی از مطالبات تأمین‌اجتماعی در قبال سهام شرکت‌های با وضعیت مطلوب بوده است. از ابتدای دولت مردمی سیزدهم تاکنون بالغ بر ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات سازمان تسویه شد که این عدد حدوداً سه برابر مبلغ تسویه شده در دولت‌های قبل است.

مدیرکل تأمین اجتماعی مازندران:

۲ میلیون نفر تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی در استان

حسن فلاح در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان و گرامیداشت هفته تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه عمده منابع درآمدی سازمان تأمین اجتماعی با توجه به مردمی بودن این اداره، از ماده ۲۸ حقوق بیمه است، اظهار داشت: در استان مازندران ۲۸ شعبه اصلی، ۱۳ کارگزاری و ۴ شعبه اقماری داریم و کارفرما به‌عنوان کار آفرین در مجموعه خصوصی محسوب می‌شود.

وی افزود: بیمه‌شدگان در کشور قبل از انقلاب ۲۰ درصد بود و در حال حاضر ۷۲ درصد از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه‌ها هستند، سازمان تأمین اجتماعی به تنهایی ۵۳ درصد پوشش بیمه‌ای کشور را بر عهده دارد.

مدیرکل تأمین اجتماعی مازندران تصریح کرد: ۴۸ میلیون از جمعیت کشور تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند که از این میزان ۲ میلیون نفر تحت پوشش بیمه تأمین در استان هستند.

فلاح با بیان اینکه اولین اداره تأمین اجتماعی در مازندران، قائمشهر افتتاح شد، گفت: سازمان تأمین اجتماعی با توجه به اینکه با بدنه اصلی کشور در ارتباط است، تمامی کارکردهای آن در خصوص تمام مؤلفه‌های اقتصادی، اجتماعی. فرهنگی و … بر روی تأمین اجتماعی و کارکردهای آن اثرگذار است.

وی بیان داشت: کارفرما در توسعه، رشد و پویایی تأمین اجتماعی تأثیرگذار است، مقام معظم رهبری در ۱۶ سال گذشته شعار سال را اقتصادی مقاومتی معرفی کرده و در ۸ سال اخیر آن، سال تولید با مشارکت مردمی معرفی شد چراکه پویایی جامعه به تولید است.

مدیرکل تأمین اجتماعی مازندران افزود: راه‌حل مشکل کشور در کاهش نرخ بیکاری تثبیت نرخ ارز و اقتصاد در بحث تولید است و تأمین اجتماعی به‌عنوان نیروی محرکه تولید می‌تواند برای پویایی اقتصاد کشور فعال باشد.

فلاح ادامه داد: کارگر وقتی بیمه باشد، بهره‌وری نیروی کار افزایش می‌یابد و سود کارفرما افزایش دارد که می‌تواند نیروی جدید گرفته و توسعه کار داشته باشیم، ۹۰ درصد کار ما با توسعه کارفرما محقق خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه ۱۷ تعهد بلند مدت و کوتاه مدت داریم که برای مستمری‌بگیران ارائه می‌شود، گفت: رضایتمندی بین اقشار مختلف جامعه بزرگترین سرمایه اجتماعی هر جامعه‌ای برای ارتقا اجتماعی آن است و کارکرد فعال تأمین اجتماعی می‌تواند نقش مؤثری در این عرصه داشته باشد.

مدیرکل تأمین اجتماعی مازندران عنوان کرد: سازمان تأمین اجتماعی در این حوزه نقش محوری دارد که می‌تواند در بیانیه گام دوم انقلاب نیز تأثیرگذار باشد، بیمه شده برخی از درآمد خود را در صندوق واریز می‌کند تا در زمان بازنشستگی از آن استفاده کرده و تمامی منابع آن حق‌الناس است.

فلاح یادآور شد: استان مازندران از نظر تعداد کارگاه‌های تحت پوشش در پایان اسفند سال گذشته ۱۷۳ هزار و ۶۳۹ کارگاه است، ۹۸ هزار و ۵۶۲ کارگاه و واحد کارفرمایی فعال و۷۵ هزار و ۷۷ کارگاه تولیدی نیمه فعال هستند.

وی اظهار داشت: ۷ هزار پیمانکار فعال در استان مازندران داریم که تراز مالی ما در استان مازندران میزان تحقق برنامه ابلاغی ۸.۳ دهم درصد است و تا پایان اسفند ۴۰۲ با عملکرد ۸ هزار و ۴۶۶ دوره عملکرد یکساله سال گذشته عنوان می‌شود.

تامین اجتماعی مازندران ۲۳۰۰ میلیارد تومان طلب دارد

مدیرکل تامین اجتماعی مازندران میزان طلب از کارفرمایان حقیقی و حقوقی را در این استان دو هزار و ۳۰۰میلیارد تومان اعلام کرد.

فلاح گفت: آینده‌سازی در دستور کار تأمین اجتماعی قرار گرفته با ایجاد افزایش منابع پایدار و تعداد بیمه شده‌ها که ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از سال گذشته تا به امروز بیمه‌گذار به تأمین اجتماعی اضافه شدند.

وی خاطرنشان کرد: تعداد کل فعالیت‌های استان در حوزه CRM “اداره ارتباطات و نظارت مردمی” حدود ۱۸۰ هزار و ۷۵۵ نفر است.

دولت سیزدهم و مدیران و کارکنان سازمان تأمین‌اجتماعی در این دوره اثبات کردند که هیچ مشکلی نیست که نتوان به مدد توکل بر خدا و تدابیر مدیریتی بر آن غلبه کرد. خدمتگزاران مردم در سازمان تأمین‌اجتماعی در همین مدت کوتاه نشان دادند که نه‌تنها می‌توان بر مشکلات غلبه کرد، بلکه حتی می‌توان خدمات را توسعه داد.

 

 

  • نویسنده : سمانه اسلامی