مشارکت زنان در عرصه های مختلف اقتصادی، اجتماعی یکی از شاخص های توسعه هر کشوری محسوب می شود برای احقاق حقوق مادی و معنوی زنان در ابعاد اجتماعی و سازمانی باید اقداماتی صورت گیرد تا زنان بتوانند حضور در عرصه های مختلف اجتماعی خود را تضمین کنند.

به گزارش خبرنگار ملکان – سمانه اسلامی

می گویند اتفاقات بوجود آمده در جامعه و در دور و بر ما نتیجه انتخاب های درست یا نادرست ماست و می توان گفت حتی انتصاب های صورت گرفته در فضای سیاسی و اجتماعی نیز نشأت گرفته از انتخاب های ما در این فضاست. مثلا؛ درانتخابات شوراها به شعارها و تبلیغات نامزدها نگاه می کنیم و آنکه حرفهايش به تفکر و نگاه ما نزدیک باشد را انتخاب می کنیم.

وقتی شاخص های انتخاب یک شهردار را از نگاه یک نامزد بررسی می کنیم و به شاخص های خود در انتخاب شهردار هم می اندیشیم هرکدام که به شاخص های ما در این انتخاب نزدیک تر باشد او را برای عضویت در شورا انتخاب می کنیم.همین طور در انتخابات مجلس، رياست جمهوری و دیگر انتخاب ها نیز عمل می کنیم.

تقریبا نیمی از پیکره جامعه ما را زنان تشکیل می دهند طبیعی است حمایت از هر نامزدی از سوی این نیمه به نگاه نامزدهای انتخاباتی به بانوان این سرزمین باشد به پیروزی نزدیک تر است.چرا که انتخاب اول بانوان خواهد بود.

نمایندگان مجلس، رئیس دولت چهاردهم با شعارهای فراوان در این خصوص بر صندلی مجلس تکیه زده و به ساختمان ریاست جمهوری راه یافتند انتظار می رود در مجموعه های ملی،استانی و شهرستانی سهم بانوان را در مناصب مدیریتی لحاظ کرده و از این ظرفیت به نحو احسن استفاده نمایند مدیریت زنان در معنی عام به حضور بانوان در مناصب مدیریتی و در معنی خاص بر سازوکارهای تسهیل حضور بانوان در پست های بالای هرم سازمانی دلالت دارد.

مشارکت زنان در عرصه های مختلف اقتصادی، اجتماعی یکی از شاخص های توسعه هر کشوری محسوب می شود برای احقاق حقوق مادی و معنوی زنان در ابعاد اجتماعی و سازمانی باید اقداماتی صورت گیرد تا زنان بتوانند حضور در عرصه های مختلف اجتماعی خود را تضمین کنند.

گر چه اخیرا حضور بانوان در رده های مدیریتی چشم گیرتر شده و این اتفاق در عرصه ملی تا حدودی خود را نشان داده و اگر به صورت استانی بوده هنوز آنچه که شایسته حضور بانوان فعال بوده اتفاق نیفتاده است و در شهرستان های استان که بیشتر شبیه یک نمایش است .

دلایل متعددی بر لزوم مدیریت زنان و شایستگی حضور آنان ازجمله: عدالت، قدرت تصمیم گیری، توزیع عادلانه سرمایه، مسئولیت مشترک، افزایش تنوع جنسیتی و کاهش تبعیض در پرداخت دستمزدها را می توان اشاره کرد که بدون شک هر کدام مباحث مفصلی درخود دارد. و اما نقش بانوان در مدیریت در شهرستان ها نقش، ظرفیت و توانمندی بانوان در عرصه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، خدماتی …

در هر یک از شهرستان های استان مازندران بر کسی پوشیده نیست نقش یک مادر و همسر در خانواده، پایبندی به کانون گرم خانواده، حضور زنان در برنامه های اقتصادی از زمان جنگ تحمیلی تا تحریم اقتصادی خصوصا عرصه انتخابات و گرم کردن تنور انتخابات برای حفظ آبروی نظام و کشور در عرصه های ملی و بین‌المللی، در قبال این همه حضور و تلاش و فعالیت بانوان توانمند نگاهی گذرا به پست های مدیریتی در شهرستان ها داشته باشیم و درصدی از کل اين مناصب نسبت به انتخاب بانوان.

چند بانوی توانمند در این عرصه بکارگیری شده‌اند؟ چه عواملی و چه دست هایی پشت این صحنه وجود دارد که اجازه بکارگیری و استفاده از این ظرفیت ها داده نمی‌شود آیا در شهرستان ها بانوانی تحصیل کرده، وفادار به انقلاب و نظام،توانمند وصادق…. نداریم؟ بررسی کنیم بانوانی که مسئولیت هایی هر چند کوچک داشتند آیا در کارشان موفق نبودند؟ آیا مدیریتی باتدبیر ارائه ندادند؟ آیا از عهده مسئولیت خود برنیامدند؟ بدون شک در تمامی شهرستان های استان بانوانی که در مسئولیت های انتخابی در سطح استان و کشور، تاکید می کنم انتخابی نه انتصابی، به عنوان نماینده بانوان شهرستان خود نشان دادند که خالصانه وصادقانه به وظایف خود پایبند بوده و هستند و از این بانوان توانمند در همه شهرستان ها آماده خدمت هستند که فقط فرصت خدمت برایشان فراهم نشد و در واقع باید گفت که این بانوان دیده نشده اند.