گامی نو به سوی توسعه روابط بین‌المللی و صادرات”
 گامی نو به سوی توسعه روابط بین‌المللی و صادرات”
استاندار مازندران، در اقدامی مهم، از برنامه‌ای جامع برای تقویت تعاملات دیپلماتیک و روابط خارجی استان با کشورهای مختلف خبر داد.

به گزارش ملکان؛ سرویس اقتصادی – سمانه اسلامی

بر اساس این برنامه، مازندران با دعوت از سفرای خارجی و تبادل هیئت‌های مختلف، قصد دارد تا ظرفیت‌های خود را در حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی به جهانیان معرفی کند.

یوسف نوری از برنامه‌ریزی برای تقویت تعاملات دیپلماتیک و روابط خارجی مازندران با کشورهای مختلف خبر داد و اظهار کرد: روابط دیپلماتیک مازندران با کشورهای همسایه و هم‌پیمانان ایران در عرصه بین‌الملل در برنامه‌ای میان‌مدت با دعوت از سفرای خارجی مقیم و نیز سفرای جمهوری اسلامی در سایر کشورها به ویژه کشورهای حاشیه دریای خزر و خلیج فارس و همچنین تبادل هیات‌های مختلف خارجی تقویت می‌شود.

وی افزود: با هماهنگی دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در مازندران طرحی برای حضور برنامه‌ریزی شده سفرای خارجی مقیم و نیز سفرای جمهوری اسلامی در کشورهای همسایه و هم‌پیمانان ایران در مازندران در نظر گرفته شده که طبق آن ظرفیت‌های استان برای مراودات اقتصادی و فرهنگی با هر کدام از این کشورها شناسایی و معرفی شود.

به گفته استاندار مازندران در این طرح مد نظر دیپلماسی فرهنگی، اقتصادی و آموزشی اساس کار است و در این چارچوب بحث تقویت تعاملات دیپلماتیک و روابط خارجی استان با کشورهای مختلف به ویژه کشورهای حاشیه دریای خزر و خلیج فارس دنبال می‌شود.

نماینده عالی دولت در مازندران خاطرنشان کرد: بررسی راه‌های گسترش و افزایش صادرات از مازندران به بازارهای خارجی یکی از اهدافی است که در این طرح دیپلماتیک مد نظر قرار دارد.

نوری خاطرنشان کرد: طی روزهای اخیر نیز جلسه‌ای با همین رویکرد با دکتر حسین درویشی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در گوآنگژو (چین) برگزار شد که در این جلسه راه‌های گسترش تعاملات تجاری مازندران با چین بررسی شد.

استاندار مازندران تصریح کرد: این استان ظرفیت‌های بالقوه‌ای برای افزایش روابط اقتصادی با بازارهای خارجی دارد که لازم است بخشی از این ظرفیت‌ها بر مبنای نیاز و تقاضای بازارهای خارجی شکوفا شوند.

نوری خاطرنشان کرد: نگرش یک‌سویه در تعاملات دیپلماتیک نتیجه‌بخش نیست و نباید صرفا به ظرفیت‌های منطقه مبدا بسنده کرد. بلکه نوع نگاه و تقاضای بازار مقصد نیز برای برقراری این تعاملات از اهمیت زیادی برخوردار است.

نماینده عالی دولت در مازندران افزود: در این طرح با دعوت از سفرای مقیم و سفرای ایران در کشورهای مختلف به ویژه کشورهای حاشیه خزر و خلیج فارس و همچنین هیئت‌های خارجی این کشورها به مازندران تلاش می‌شود که رابطه بین مبدا و مقصد به شکل منطقی برقرار شود تا شاهد شکل‌گیری تعاملات دیپلماتیک پایدار به ویژه در حوزه صادرات و روابط تجاری باشیم.

با اجرای این طرح جامع، مازندران گام مهمی در جهت توسعه روابط بین‌المللی و تقویت اقتصاد استان برداشته است. با معرفی ظرفیت‌های متنوع و ایجاد ارتباطات موثر با کشورهای مختلف، می‌توان انتظار داشت که مازندران به یکی از قطب‌های مهم اقتصادی و فرهنگی کشور تبدیل شود