به گزارش ملکان، سرویس اجتماعی – سمانه اسلامی
با وجود قوانین و مقرراتی که برای حمایت از افراد دارای معلولیت وضع شده است، همچنان شاهد نادیده گرفته شدن حقوق این قشر از جامعه هستیم. در نشست اخیر توانخواهان ضایعه نخاعی شهرستانهای سوادکوه و سوادکوهشمالی، معلولان از مشکلات عدیده خود از جمله مناسبسازی نشدن معابر، عدم دسترسی به تجهیزات مناسب و کمبود حمایتهای مالی گلایه کردند.
در این نشست که با حضور نمایندگان انجمن معلولان ضایعه نخاعی استان، ورزشکاران پارالمپیکی و مسئولان محلی برگزار شد، معلولان به بیان مشکلات و دغدغههای خود پرداختند
سیدرمضان صالحنژاد که بیش از هشتاد مدال رنگارنگ جهانی و ملی را در کارنامه خود دارد و در ۴ پارالمپیک هم شرکت کرده است در نشست توانخواهان ضایعه نخاعی شهرستانهای سوادکوه و سوادکوهشمالی که با همکاری اداره بهزیستی شهرستان سوادکوه و انجمن معلولین ضایعه نخاعی استان برگزار شد از کملطفی مدیران برای مناسبسازی معابر معلولان انتقاد کرد
نشست توانخواهان ضایعه نخاعی شهرستانهای سوادکوه و سوادکوهشمالی با همکاری اداره بهزیستی شهرستان سوادکوه و انجمن معلولین ضایعه نخاعی استان برگزار شد.
پوشش هزار و ۵۰۰ معلولین آسیب نخاعی در مازندران
رئیس انجمن معلولان ضایعه نخاعی استان مازندران با اشاره به اینکه این انجمن از سال ۱۳۷۹ شکل گرفت و مجوز از بهزیستی دارد، گفت: هزار و ۵۰۰ معلولین آسیب نخاعی را پوشش میدهیم و مرکز آموزشی و توانبخشی مدرن برای ارائه خدمات در اختیار داریم و در مرکز رازی هم برای معلولین بسترگرا خدمات میدهیم.
بنیامین محسنی، افزود: ۴۰ پرسنل تمام وقت و با استفاده از مزایای قانون کار در اختیار داریم و خدمات فرهنگی، ورزشی، پزشکی و اجتماعی ارائه میدهیم و با پزشکان و مراکز درمانی و تخصصی متعدد قرارداد داریم و کمکهای معیشتی با استفاده از ظرفیت خیرین در اختیار جامعه هدف قرار میدهیم.
وی با بیان اینکه منابع مالی در بانک رسالت برای ارائه تسهیلات دو درصد به معلولین و خانواده آنان انجام میشود، خاطرنشان کرد: کمکهای بلاعوض بالغ بر یک میلیارد تومان در طول سال برای معلولان و خانوادههای آنها اختصاص دادیم.
محسنی، اظهار کرد: در بهسازی منازل و تهیه وسایل خانگی و کمکهای مناسبتی کمک میکنیم و با برگزاری دورهمیها به دنبال تقویت روحیه اجتماعی معلولین هستیم.اقدام مناسب برای توانخواهان
خدیجه نوپور، برگزاری نشستها و همنشینیها را اقدام مناسب برای توانخواهان ذکر کرد و گفت: هزینههای جانبی مختلف توانخواهان مورد توجه مدیران بهزیستی و خیران باشد که درآمد کنونی تکافوی تأمین هزینههای آنان را نمیدهدروانشناس و مددکار انجمن معلولین ضایعه نخاعی استان مازندران، مشکل مالی را مقدمه مشکلات روحی و روانی ذکر کرد و ارتباطگیری با دیگران را متضمن اختصاص هزینه جدا از هزینههای موجود دانست.
وی برگزاری همنشینی معلولین را اقدام مناسب برای تقویت شادی معلولان دانست.
وعدههای سرخرمن
عضو هیأت مدیره ضایعه نخاعی استان مازندران از مشکلات زیاد برای معلولان خبر داد و گفت: مقدار حقوقی که میدهند، حق پرستاری که قرار بود ۵۰ درصد اضافه شود که ۴۰ درصد شد و این درصد را هم سازمان مدیریت میگوید که پول نداریم، معلولان تا پنج برابر پولی که برای لوازم بهداشتی پرداخت میشود را شخصی اضافه میکنند، معابر شخصی مناسبسازی نیست و جلسات مختلف در فرمانداریها و شهرداریها برگزار کردیم دریغ از اینکه یک میلیمتر مناسبسازی کرده باشند.
فاطمه احمدی، افزود: لوازم توانبخشی اندازه و استاندارد لازم را ندارد و مدیران میدانند و بارها اعلام کردیم ولی مدیر دلسوز و کاربلد نداریم.
وی با بیان اینکه کرایهها بالا رفته و هزینههای زیادی بر دوش معلولان ضایعه نخاعی قرار دارد، خاطرنشان کرد: امیدوارم این روند تغییر کند و بودجهای که هم باید به بهزیستی بدهند، تعلق نمیگیرد و مدیران مرتبط وعده سرخرمن میدهند و سریعتر مدیر بهزیستی کشور مشخص و شرایط معلولین بیشتر درک شود.
احمدی، گفت: انجمن ضایعه نخاعی نسبت به بهزیستی بیشتر کمک میکند و از خیرین کمک میگیریم و انتظار کمک بیشتر دولت و بهزیستی را داریم.
مناسبسازینشدن تردد در معابر عمومی
نماینده انجمن ضایعه نخاعی استان در سوادکوه و سوادکوه شمالی با بیان اینکه ۲۶ سال ضایعه نخاعی دارم، گفت: مهمترین مشکل ما مناسبسازینشدن تردد در معابر عمومی و ناوگان عمومی است که نیاز معلولین است و از مدیران تقاضا داریم نسبت به مشکلات معلولین توجه ویژه داشته باشند.
حمید رشیدی، افزود: معلولان حق زندگی دارند و توانخواه هستند و حق استفاده از اماکن عمومی و خدمات جامعه را دارند.
رشیدی، خاطرنشان کرد: معلولان فعالیتهای مختلفی دارند و در برخی موارد بهتر از فرد سالم میتوانند فعالیت کنند و لازم است مدیران بر قوانین مصوب ویژه معلولان عمل کنند.
صفر تا صد هزینهها
ورزشکار رشته تیروکمان و مقامآور کشوری و استانی معلول ضایعه نخاعی، گفت: از سال ۱۳۹۶ ورزش آغاز کردم و از سال ۹۷ به اردوی تیم $ملی دعوت شدم و تا سال ۱۴۰۲ در اردوهای ملی حضور داشتم.
منیرهسادات حسینی، افزود: هزینههای ورزشکار حرفهای بالا است و مربی باشگاه حمایتم کرد که مدیونش هستم و به سختی هزینهها را تقبل میکردم و صفر تا صد هزینهها از خودم بود و حمایت نشدم
کملطفی مدیران برای مناسبسازی معابر ویژه معلولین و سالمندان
سیدرمضان صالحنژاد که بیش از هشتاد مدال رنگارنگ جهانی و ملی را در کارنامه خود دارد و در ۴ پارالمپیک هم شرکت کرده است، گفت: پیام این اردوها آن است که همنشینی معلولان و برگزاری مسابقات ورزشی و بیان مشکلات داشته باشیم.
وی افزود: مناسبسازی معابر برای معلولین و سالمندان در شهرستان اجرایی نشد و مسؤولیت کملطفی میکنند و همکاری نمیکنند.
صالحنژاد، خاطرنشان کرد: بهروزرسانی توانمندی معلولین باید با کمک مدیران اجرایی شود و علاوه بر توانمندی، حمایت از معلولین ثواب دارد.
وی خاطرنشان کرد: امروز دیدم که ویلچر برخی معلولان مناسبسازی نبود و بهزیستی تلاش کند بر طبق نیاز معلولان امکانات بدهد.
*توانمندسازی آحاد مردم
رئیس اداره بهزیستی شهرستان سوادکوه، گفت: توانمندسازی آحاد مردم به ویژه افراد دارای معلولیت از اولویتهای ما است
. عاطفه مرادیان با بیان اینکه نشاط اجتماعی از چالشهای جامعه است، افزود: تلاش کردیم با کمک انجمن ضایعه نخاعی استان برای نشاط اجتماعی با برگزاری ورزش و همنشینی و برگزاری موسیقی سنتی برای افزایش روحیه جامعه هدف تلاش کنیم.
مشکلات معلولان تنها به سوادکوه محدود نمیشود و در بسیاری از شهرهای کشور وجود دارد. برای رفع این مشکلات، نیاز به عزم جدی مسئولان و همکاری همه دستگاههای مرتبط است. همچنین، افزایش آگاهی عمومی در مورد حقوق معلولان و تغییر نگرش جامعه نسبت به آنها ضروری است.مشکلات معلولان تنها به سوادکوه محدود نمیشود و در بسیاری از شهرهای کشور وجود دارد. برای رفع این مشکلات، نیاز به عزم جدی مسئولان و همکاری همه دستگاههای مرتبط است. همچنین، افزایش آگاهی عمومی در مورد حقوق معلولان و تغییر نگرش جامعه نسبت به آنها ضروری است.