به گزارش ملکان رئیس مرکز تحقیقات برنج کشور در این مراسم گفت: این ارقام پرمحصول و خوشکیفیت، سازگار با مناطق اقلیمی مازندران و گیلان هستند و تحمل بهتری در برابر تنشهایی مانند خشکی دارند.
مریم حسینی افزود: هدف این است که کشاورزان به جای دو کشت، با استفاده از این ارقام در بازه زمانی کوتاهتر، محصول بیشتری برداشت کنند و منابع آب و خاک کمتر تحت فشار قرار گیرد.
وی برنج را محصولی استراتژیک خواند و گفت: تشویق کشاورزان به استفاده از بذرهای اصلاحشده و حمایت از صنایع تبدیلی برنج از برنامههای اصلی ما برای اقتصادیکردن این بخش است.
این مقام مسوول از برنامههای سازمان برای تنظیم مصرف نهادهها و کنترل بیماریهای برنج خبر داد و گفت: این برنامهها به تولید محصول سالمتر با مصرف نهاده کمتر کمک میکند.
این دستاورد تحقیقاتی در بیست و پنجمین سال فعالیت انجمن برنج ایران و با حضور شالیکاران و متخصصان این حوزه رونمایی شد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
- نویسنده : سمانه اسلامی






































































































