دستاوردهای نوسازی مدارس استان
دستاوردهای نوسازی مدارس استان
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس مازندران از بهره‌برداری ۲۹ پروژه جدید آموزشی با زیربنای بیش از ۲۹ هزار مترمربع در این استان در سال ۱۴۰۳ خبر داد. این پروژه‌ها شامل ۱۷۸ کلاس درس و سه فضای ورزشی بوده و با مشارکت خیران و منابع دولتی به مرحله اجرا رسیده‌اند.

به گزارش ملکان مهدی استادیان، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس مازندران، به دستاوردهای سال گذشته اشاره کرد و گفت: “در سال ۱۴۰۲، با جذب اعتبارات از منابع مختلف و همکاری خیران، ۳۲ طرح زیرساختی آموزشی شامل ۱۷۸ کلاس درس و سه فضای ورزشی به مساحت ۲۸ هزار و ۶۵۰ مترمربع به بهره‌برداری رسید.”
استادیان در ادامه افزود: “نقش خیران در تکمیل طرح‌های آموزشی استان بسیار برجسته است. در سال گذشته، خیران مازندرانی تعهد به ساخت مدارس به مبلغ ۲ هزار و ۸۴۵ میلیارد ریال داشتند که ۵۰ درصد این مبلغ محقق شده و مابقی در حال اجرایی شدن است.” وی همچنین اشاره کرد که ۱۶ خیر حقیقی و یک خیر حقوقی در این پروژه‌ها مشارکت داشته‌اند.
در سال ۱۴۰۳، ۹۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای خرید تجهیزات آموزشی به مدارس و هنرستان‌های مازندران تخصیص یافت. استادیان گفت: “این تجهیزات شامل ابزارهای کلاسی، اداری و تخصصی برای رشته‌های هنرستانی همچون طراحی دوخت، تراشکاری، صنایع چوب و سایر رشته‌ها بود که به بیش از ۱۵۰ هنرستان و مدارس کار و دانش تحویل داده شد.”
طرح شهید عجمیان و شاداب‌سازی مدارس
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس مازندران همچنین به اجرای موفق طرح شهید عجمیان برای شاداب‌سازی مدارس اشاره کرد. “این طرح در ۵۴۱ مدرسه با ۲ هزار و ۸۱۰ کلاس درس در سراسر استان به مرحله اجرا رسید و تأثیر زیادی در افزایش نشاط دانش‌آموزان و آموزگاران داشته است.”
در راستای طرح نهضت توسعه عدالت فضای آموزشی، گام‌های اولیه در مازندران برداشته شده است. استادیان گفت: “ساخت مدرسه ۶ کلاسه در روستای لتینگان نوشهر آغاز شده که در مهر ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین ۳۶ پروژه نیمه‌تمام شناسایی شده که برای تکمیل و ساخت ۲۰ مدرسه جدید اولویت‌دار هستند.”
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس مازندران از اولویت‌های این اداره کل برای سال ۱۴۰۴ نیز خبر داد و گفت: “تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، تامین اعتبار برای ساخت مراکز آموزشی در مجاورت مسکن مهر و توجه به رویکرد «مدرسه سبز» در طراحی فضاهای آموزشی از جمله اهداف ما در سال آینده خواهد بود.”
با توجه به اقدامات گسترده در زمینه نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، سال ۱۴۰۳ برای مازندران سالی پربار در عرصه آموزش و پرورش بوده است. این تلاش‌ها، به ویژه با همراهی خیران و توجه به نیازهای خاص هر منطقه، گام‌های مهمی در ارتقای زیرساخت‌های آموزشی و توسعه عدالت آموزشی در استان برداشته است. امیدواریم با ادامه این روند، فضای آموزشی بهتری برای نسل آینده فراهم شود.

  • نویسنده : سمانه اسلامی