به گزارش ملکان،سرویس اجتماعی – سمانه اسلامی
در یک روز پاییزی، علی، دانشجوی سال دوم رشته مهندسی مکانیک دانشگاه مازندران، با چمدانی در دست و امیدی در دل، وارد شهر ساحلی بابلسر شد. او از شهر کوچکی در جنوب ایران آمده بود و برای ادامه تحصیل در این دانشگاه معتبر، خوابگاه دانشجویی را انتخاب کرده بود. اما وقتی به دانشگاه رسید، با واقعیتی تلخ مواجه شد: خوابگاهها پر بودند و جایی برای او نبود.
علی، دانشجوی مهندسی مکانیک، تنها یکی از صدها دانشجویی است که با این مشکل روبرو شده است. او میگوید: «با وجود اینکه از ماهها قبل برای خوابگاه ثبتنام کرده بودم، اما متأسفانه جایی برای من نبود. مجبور شدم با هزینههای بسیار زیاد در شهر اجاره خانه کنم که این موضوع فشار زیادی را بر خانوادهام وارد کرده است.
دانشگاه مازندران، یکی از قطبهای علمی شمال کشور، با چالش جدی کمبود خوابگاه روبرو است. این مشکل به ویژه برای دانشجویان غیربومی که از سراسر کشور برای تحصیل به این دانشگاه میآیند، بسیار حاد است.
با وجود تلاشهای دانشگاه برای ساخت خوابگاههای جدید، اما افزایش چشمگیر تعداد دانشجویان و عدم تأمین بودجه کافی، این دانشگاه را با کمبود شدید فضای خوابگاهی مواجه کرده است. این در حالی است که دانشگاه مازندران با دارا بودن خوابگاههای باکیفیت، پتانسیل مناسبی برای ارائه خدمات بهتر به دانشجویان دارد
۳۵ درصد از ۱۴ هزار دانشجوی دانشگاه مازندران غیر بومی هستند که برای ادامه تحصیل از سراسر کشور در بابلسر حضور یافتهاند؛ در این بین ترافیک سنگین دانشجویان غیر بومی و بینالمللی سبب شده مسوولان و دانشجویان این دانشگاه برای توسعه و ساخت خوابگاهها از خیران این خطه از شمال کشور کمک بخواهند.
دانشگاه مازندران که در شهر ساحلی بابلسر واقع شده ۱۴ هزار دانشجو دارد که از این تعداد ۳۵ درصد دانشجویان غیر بومیاند و از سراسر کشور برای ادامه تحصیل به این دانشگاه آمدهاند و ۶۰۰ دانشجو هم غیرایرانی هستند.
دانشگاه مازندران در کنار ساحل دریای خزر دارای خوابگاههای باکیفیتی است، اما حضور پرتعداد دانشجویان غیربومی سبب شده در این دانشگاه معین استان ضرورت تکمیل خوابگاههای بیشتر از گذشته احساس شود.
این دانشگاه برای افزایش تعداد این زیرساخت مهم ساخت ۱۰ واحد خوابگاه در قالب پنج بلوک را آغاز کرد، اما برای جبران کامل کمبود خوابگاهها باید ۲۰ واحد دیگر به ظرفیت خوابگاههای این دانشگاه اضافه کند.
دانشگاه مازندران برای تکمیل این ۱۰ واحد که بخشهای زیادی از آن مانند انتقال شبکه آب، برق، گاز، شبکه اینترنت، فاضلاب، خرید پکیج، کولر، رادیاتور، شیرآلات، تجهیزات داخلی گاز و یخچال، پوشش بیرونی و داخلی ساختمان، عایق دیوار و سقف و کف، تاسیسات برقی و مکانیکی، کاشی و سرامیککاری سرویس و حمام، نصب در و پنجره باقی مانده است طی فراخوانی از خیران کمک خواست.
بنیاد حامیان دانشگاه مازندران که در راستای جمعآوری کمکهای خیرخواهانه خیران تشکیل شد با صدور اطلاعیهای از خیران خواست برای تکمیل خوابگاه دانشجویی به کمک دانشجویان و دانشگاه مازندران بشتابند.
معاون آموزشی دانشگاه مازندران در گفتوگو با ایرنا یکی از چالشهای اصلی دانشگاه مازندران را کمبود امکانات خوابگاهی بیان کرد و گفت: ما خوابگاههای خوبی داریم، اما تعداد آنها کم است و تا جایی که امکان دارد اولویت با سکونت دانشجویان دختر در خوابگاهها است.
رحمت عباسنژاد افزود: البته خوابگاههایی در دست ساخت داریم و خیّرانی هم اعلام آمادگی کردند. اما برای تکمیل آنها به حمایتهای مالی نیاز داریم تا زودتر مشکل بزرگ این دانشگاه رفع شود. اکنون ۳۵ درصد دانشجویان این دانشگاه غیربومی و ۶۵ درصد بومی هستند و به دلیل گستردگی وسعت استان، بیشتر از ۳۵ درصد دانشجوی غیربومی این دانشگاه به خوابگاه نیاز است.
کمک ۱۴ میلیارد ریالی خیران برای تکمیل خوابگاههای دانشگاه مازندران
مدیرعامل بنیاد حامیان دانشگاه مازندران اظهار کرد: در یک سال اخیر خیران این استان برای تکمیل خوابگاههای نیمهکاره این دانشگاه ۱۴ میلیارد ریال کمک کردند.
ایرج نیازآذری گفت: خیران این استان خدمات ارزشمندی در بخشهای مختلف عمرانی، درمانی و زیرساختی انجام دادند، اما تکمیل خوابگاه دانشجویی یکی از ضرورتهای مهم است.
وی با بیان اینکه تلاش بر این است تا با استفاده از همه ظرفیتها ضرورت خوابگاههای دانشجویی برای خیران این خطه از شمال تشریح شود، اظهار کرد: در شرایط فعلی توسعه خوابگاههای دانشگاه مازندران یکی از اولویتهای مهم این مرکز اموزش عالی مهم استان است.
نیازآذری با بیان اینکه دانشگاه مازندران در حال ساخت ۱۰ واحد خوابگاه برای دانشجویان غیر بومی است، افزود: بخشهای زیادی از این واحدها مانند انتقال شبکه آب، برق، گاز، شبکه اینترنت، فاضلاب، خرید پکیج، کولر، رادیاتور، شیرآلات، تجهیزات داخلی گاز و یخچال، پوشش بیرونی و داخلی ساختمان، عایق دیوار و سقف و کف، تاسیسات برقی و مکانیکی، کاشی و سرامیککاری سرویس و حمام، نصب در و پنجره باقی مانده است و طی فراخوانی برای تکمیل این واحدها از خیران کمک خواستیم.
وی تصریح کرد: با توجه به تعداد زیاد دانشجویان غیربومی که در دانشگاه مازندران تحصیل میکنند، این دانشگاه به ۲۰ واحد خوابگاه دیگر نیاز دارد.
دانشگاه مازندران یکی از دانشگاههای دولتی کشور با ۱۳ دانشکده شامل دانشکدههای شیمی، علوم پایه، علوم ریاضی، علوم انسانی و اجتماعی، حقوق و علوم سیاسی، هنر و معماری، علوم اقتصادی و اداری، الهیات و معارف اسلامی، تربیت بدنی و علوم ورزشی، ادبیات و زبانهای خارجی، فنی و مهندسی، علوم دریایی و محیطی، میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی است که در ۲۶۲ رشته – گرایش دانشجو میپذیرد.
از مجموع حدود ۱۴ هزار دانشجوی این دانشگاه، ۷ هزار و ۵۰۰ دانشجو در ۶۰ رشته مقطع کارشناسی، حدود چهار هزار و ۵۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر در مقطع دکتری تحصیل میکنند. همچنین واحد بینالملل این دانشگاه با ۱۲۰ رشته گرایش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، حدود ۶۰۰ دانشجوی غیرایرانی دارد.