ممنوعیت رنگ‌آمیزی و سبززدایی
ممنوعیت رنگ‌آمیزی و سبززدایی
معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت : رنگ‌آمیزی و سبززدایی مرکبات نوبرانه مازندران با هدف صادرات محصولات تولیدی و رفع چالش‌های بهداشتی در این حوزه ممنوع شد.

به گزارش ملکان، سرویس اقتصادی

خبر ممنوعیت رنگ‌آمیزی و سبززدایی مرکبات در مازندران، نشان از یک تحول مهم در حوزه کشاورزی و صادرات این استان دارد. این تصمیم علاوه بر حفظ سلامت مصرف‌کننده، به بهبود کیفیت صادرات و افزایش اعتبار محصولات کشاورزی ایران در بازارهای جهانی کمک خواهد کرد.

رنگ‌آمیزی و سبززدایی اغلب با استفاده از مواد شیمیایی انجام می‌شود که می‌تواند برای سلامتی انسان مضر باشد. این مواد شیمیایی ممکن است در طولانی مدت باعث بروز بیماری‌های مختلف شوند. مرکباتی که به صورت طبیعی رشد می‌کنند، طعم و عطر بهتری دارند و ماندگاری بیشتری نیز دارند.  رعایت استانداردهای بهداشتی و کیفیت در تولید محصولات کشاورزی، باعث افزایش اعتبار محصولات ایرانی در بازارهای جهانی می‌شود  چون بسیاری از کشورهای واردکننده، استانداردهای سختگیرانه‌ای برای واردات محصولات کشاورزی دارند. ممنوعیت رنگ‌آمیزی و سبززدایی، به محصولات ایرانی اجازه می‌دهد تا این استانداردها را رعایت کرده و به راحتی به بازارهای جهانی راه پیدا کنند

با تولید محصولات با کیفیت‌تر و سالم‌تر، محصولات ایرانی می‌توانند در رقابت با محصولات مشابه خارجی موفق‌تر عمل کنند

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

برداشت مرکبات مازندران با ارقام زودرس نارنگی از هفته آینده آغاز خواهد شد و اکنون باغداران در حال آماده شدن برداشت نارنگی های زود رس در سطح حدود۱۱ هزار هکتار هستند.

مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش…….. میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تن محصول برداشت می شود.

معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت : رنگ‌آمیزی و سبززدایی مرکبات نوبرانه مازندران با هدف صادرات محصولات تولیدی و رفع چالش‌های بهداشتی در این حوزه ممنوع شد.

به گزارش خبرنگار ما ، حسین ملایی گفت : دانشگاه علوم پزشکی مازندران ضوابطی را برای تولید و عرضه مرکبات در……. و در صورت هرگونه گزارش سبززدایی با متخلفان برخورد خواهد شد.

وی با بیان این که در سال جاری صادرات مرکبات از استان شرایط جدید و ویژه ای خواهد داشت، گفت : طرح صادرات مرکبات از مازندران به کشورهای مختلف جهان در دست پیگیری است و باید با برنامه ریزی اصولی برای تحقق این امر بکوشیم.

این مقام مسوول با بیان این که باید از شرایط سنتی صادرات کالا دست برداریم، ادامه داد : تحقق صادرات مطلوب مرکبات به چین رعایت الزامات کشور مقصد را می‌طلبد.

ملایی اضافه کرد: تمامی سردخانه ها و انبارهای صادراتی که قرار است در طرح صادرات مرکبات به کشور چین مشارکت داشته باشند باید در سامانه مربوطه در وزارت جهاد کشاورزی ثبت شود چون در غیر این صورت محصول تولیدی نگهداری شده در سردخانه فاقد مجوز، امکان صادر ندارد.

وی تصریح کرد: صادرات مرکبات به چین دارای چارچوب بهداشتی خوبی است که در صورت اجرای دقیق آن علاوه بر رونق کسب و کار، فرهنگ صادرات کالا به کشورهای مختلف را درکشاورزان نهادینه می کند.

معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که استاندار مازندران هر ۴۸ ساعت یک بار پیگیر روند اجرای طرح صادرات مرکبات است، گفت : مسئولان امر و فعالان اقتصادی با برنامه ریزی اصولی برای تحقق این امر بکوشند.